As We Speak #15

nice, côte d'azur, vakantie, holiday, cagnes-sur-mer

De laatste persoonlijke update dateert alweer van augustus. Tijd dus voor een nieuwe, here we go!

Over ouder worden

 • Verjaardag: …is gepasseerd. Terwijl ik de voorbij dertig jaar fris en gezwind door het leven liep, ging het bij de start van mijn 31ste levensjaar iets moeizamer. In de namiddag voelde ik de eerste rilling over mijn ruggengraat lopen en een paar dagen later zit ik nog steeds thuis met iets dat wat op griep lijkt. Maar bon, ik ben dertig geworden en die griep is binnen een paar dagen weer uit mijn lijf. Niet zagen, niet klagen.
 • Feest: want ziek of niet: bij een verjaardag hoort ook een feest. We zijn de dag zelf – 7 oktober – gestart thuis. Mijn man had héérlijk gekookt en ik kreeg van hem een cadeautje waar Kelly ongetwijfeld ook dolgelukkig mee zou zijn. Ra-Ra! Mijn verjaardagsfeestje zelf ging in Antwerpen door, in Brasserie De Pelgrim. Heerlijke avond met goede vrienden en familie. Als ik het niet vanzelf al warm had door ziekte, zou ik het nu warm krijgen van de leuke herinnering… 🙂

Over cultuur

 • Lezen: na de vorige update heb ik toch weer enkele boeken gelezen. Zo was er het heel makkelijk verteerbare Family Pictures van Jane Green. (wél in het Engels gelezen…) Voor de leesclub las ik ook De voorlezer van 6:27 van Jean-Paul Didierlaurent (aka de man met vier voornamen) én ik kreeg een recensie-exemplaar van Narcotica van Emelie Schepp. Daarover volgt deze week nog een aparte blogpost. Een boek dat ik iedereen aanraad wegens steengoed!
 • Theater: we gingen in het prachtige theaterzaaltje van Theater Box in Gent kijken naar de voorstelling “Ondanks alles….,JA”. Een afstudeerproject met allemaal jonge acteurs, maar niets tijdens de voorstelling deed je dat vermoeden.

Over reizen en logement

 • Reizen: midden september mochten we voor drie dagen richting Nice vertrekken. Mama en zus zaten er in een gezellig appartementje op de Promenade des Anglais. Wat een prachtige streek! We bezochten o.a. Nice, Cagnes-sur-Mer, St-Paul-de-Vence en meer! (Zie bovenstaande foto – meer foto’s te vinden via mijn Instagramprofiel)
 • Logeren: ik ben meer en meer fan van Airbnb aan het worden. In Polen boekten we al eens een nachtje. Ook het appartement in Nice ging via Airbnb en de nacht na mijn verjaardagsfeestje huurden we een huis in Antwerpen, alweer via Airbnb. Telkens prachtige locaties, net iets goedkoper dan een hotel én veel gemoedelijker dan op hotel gaan. Het enige wat je wel hebt, is dat je zelf voor je ontbijt moet zorgen. Maar is het niet minstens even charmant om een lokale bakker op te zoeken voor wat koffiekoeken dan weer eens een saai ontbijtbuffet op hotel?

Nog even uitzieken nu en dan gaan we er weer stevig tegenaan! Heb jij een leuke maand achter de rug?

24 comments

 1. Wij zijn ook fans van Airbnb, ondertussen al uitgetest in Zermatt (enige met ontbijt), Firenze, Barcelona en Milaan. Op Barcelona na waren dat allemaal aanraders, maar dat was de eerste keer en ik was misschien iets té goedkoop gegaan qua huurprijs 🙂

  Die Jean-Paul Didierlaurent heeft zo’n fascinerende naam dat ik zijn boeken meteen eens ga opzoeken 🙂 Merci voor de tip!

  Liked by 1 persoon

 2. Fijn verslagje! Veel beterschap met het uitzieken.
  Ik hoorde al paar keer van mensen dat ze negatief gevaren hebben met AirBnB omdat ze net voor ze wilden vertrekken, de aanvraag geannuleerd werd. Maar hopelijk zijn dat de uitzonderingen.

  Liked by 1 persoon

  1. Pff dat zou ik echt rot vinden om mee te maken…
   Nu: met een gewoon hotel kan het ook. Een jaar terug heb ik eens via Booking de dag zelf geboekt, en ik kreeg een paar uur later (en dus een uur of twee voor we arriveerden) telefoon dat het niet zou lukken…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s