Podcasts: iemand tips?

podcast, podcasts, iPhoneIk ben altijd te laat met trends. Smartphone? Belachelijk, waarom zou ik overal en altijd bereikbaar moeten zijn. iPhone? Belachelijk, veel te veel geld voor wat je ergens anders hetzelfde maar goedkoper vindt. Leggings? Belachelijk, dat ga ik nooit dragen. (Ik draag intussen wel leggings als kousen, maar ik blijf bij mijn standpunt: “EEN LEGGING IS GEEN BROEK!”)

En dan was er: de podcast! Waarom zou ik daarnaar willen luisteren als ik live radio kan beluisteren? De podcast moest wel een hype zijn die snel zou overwaaien. Maar dan besef ik ineens: soms ergert het gewauwel op de radio mij wel. Of ben ik een enorm boeiend gesprek aan het volgen dat ineens onderbroken wordt door muziek of – erger nog – reclame. Er was een beetje schroom, maar toch: ik heb voor het eerst een podcast gedownload. Wat een rust!

Jullie horen me nu vast komen: welke podcasts zijn zeker het beluisteren waard? Heb je er al eens een blog over geschreven: delen aub!

14 comments

 1. Ik heb wel een paar favoriete:
  – op nummer één: Echt gebeurd (verhalen van mensen over van alles, soms grappig, soms emotioneel, maar altijd waargebeurd) Je moet wel tegen een beetje Hollands kunnen. 😉
  – Bovenstaande is geïnspireerd op The Moth, Amerikaans maar ook zeer mooie verhalen.
  – Iemand, van Radio 1.

  Like

 2. Ik vond het eerste seizoen van “Serial” heel goed. Daarin onderzoekt een Amerikaanse journaliste de moord op een tienermeisje. Haar vriend werd veroordeeld, maar die beweert onschuldig te zijn. Echt gebeurd dus en heel meeslepend gemaakt. Sinds de reeks afgelopen is, heeft de zaak trouwens nog een staart gehad. Maar best eerst alle podcasts beluisteren en dan pas googlen:-) Zie: https://serialpodcast.org/season-one Het tweede seizoen was een heel ander verhaal maar dat heb ik nog niet beluisterd.

  Like

 3. Naast “serial” hierboven al aangehaald, ben ik verknocht aan “Desert Island Discs” waarin tal van prominenten uit alle geledingen (muziek, film, wetenschap, politiek,..) telkens gevraagd wordt om 8 nummers voor te stellen die ze mee zouden nemen naar een onbewoond eiland. Er zijn denk ik meer dan 2000 afleveringen te downloaden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s