[Oktober] 1986

persoonlijk, verjaardag, dertig, valerie, falderie1986 is geen onbesproken jaar in de wereldgeschiedenis. Het was een jaar waarin enkele belangrijke gebeurtenissen plaatsvonden.

Muziek en Sport

Onze eigenste Sandra Kim won het Songfestival met J’aime La Vie, The Communards scoorden een wereldhit met Don’t Leave me This Way en Prince bracht zijn album Parade uit. En wie herinnert zich The Final Countdown van Europe niet meer?

Sportief gezien beleefde het Belgische voetbal een hoogtepunt op het WK in Mexico. Daar werd ons nationale team pas gestopt in de halve finale door het Argentinië van ene Maradona. Op boksvlak is Mike Tyson de grote kampioen: hij werd de jongste wereldkampioen ooit bij de zwaargewichten.

Wereldgebeurtenissen

Een drama in april. Eén van de vier reactoren van de kerncentrale van Tsjernobyl ontploft. Meer dan vierduizend mensen sterven. Maar de gevolgen gaan nog veel verder dan dat. Duizenden mensen sterven jaren later nog aan de gevolgen. Een gruwelijke bladzijde uit onze moderne geschiedenis.

Lichtpuntje in België

Naast de goede voetbalprestatie van de Belgen was er nóg een Belgische hoogtepunt in het gezegende jaar 1986: Falderie werd geboren.

Om maar te zeggen: ongelofelijk, ik word dit jaar 30. Nog eventjes en ik hoor echt volwassen te zijn. Nog eventjes en ik ben op weg naar de 40. Nog een paar dagen om mijn verjaardagsfeestje in elkaar te boksen.

Vieren jullie elk jaar jullie verjaardag met een echt feestje? Of stopt dat op een bepaalde leeftijd?

 

23 comments

  1. 1986 het jaar van emigratie naar België voor mij, verder zonder mijn ouders als prille twintiger in een landsgedeelte waar ik de taal niet machtig was.
    Verjaardagen vieren wij hier elk jaar al is het wel zeer kleinschalig.

    Geliked door 1 persoon

  2. 1986: Het jaar dat ik buisde en mijn vijfde jaar opnieuw moest doen. Het jaar toen ik de oude hoed van mijn grootvader droeg en dat ineens ‘hip’ was. Het jaar waarin mijn haar nog altijd ros was, omdat we er het jaar voordien een “pliqueske” op hadden gedaan. Het jaar dat ik met mijn vriendje naar Duitsland liftte. Het jaar waarop ik het uitgemaakt heb met het vriendje waarvan de dochter nu ook een blogster is.
    Alvast een gelukkige verjaardag!! 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Mijn man en ik gaan elke keer lekker eten als we jarig zijn. Meestal trakteer ik voor mijn eigen verjaardag nog op taart bij mijn mama, voor haar, mijn grootvader en mijn broers. Ik verjaar in mei rond moederdag en we vieren dat dan ook ineens mee. En soms doe ik ook nog iets met m’n vrienden. Afhankelijk of we het ingepland krijgen. Ik blijf dat dus uitgebreid vieren. Uiteindelijk is elke verjaardag een jaar dat je extra krijgt, niet iedereen heeft dat geluk.

    Geliked door 1 persoon

  4. Het jaar dat ik naar het eerste leerjaar ging, en mijn “huiswerk” mocht maken aan papa zijn bureau. Wat voelde dat belangrijk…

    Hartelijk gefeliciteerd met je dertigste verjaardag!
    Vanaf nu lijkt het een sneltrein he, ik weet het…

    Geliked door 1 persoon

  5. Vroeger werd er bij ons thuis best wel veel spel aan verjaardagen gemaakt. Ik bleef dat volhouden en feestjes geven voor mijn verjaardag, maar er werd op een bepaald moment wat lacherig over gedaan en dus stopte ik ermee. Ik had het best lastig met 30 worden en dan had ik zelf geen zin meer om te vieren. Ik neem nu meestal een dagje verlof en ga iets leuks doen met mijn echtgenoot. Alvast een gelukkige verjaardag!

    Geliked door 1 persoon

  6. Ik werd 12 in 1986, nog jong genoeg om onder de indruk te zijn van de prestatie van Sandra Kim en net oud genoeg om onder de indruk te zijn van wat er in Tsjernobyl gebeurde.
    Geniet van je 30ste verjaardag!
    Hier geen groot feest op mijn verjaardag, maar wel ‘vieren’ in beperkt gezelschap.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ik was nog niet eens geboren in 1986, haha. Als iemand in ons gezin jarig is, dan proberen we allemaal samen te komen en mag de jarige kiezen wat we eten. Er wordt een cadeautje van de ouders gegeven en eentje van de siblings, maar daarbij stopt het. De laatste jaren lukt het echter steeds moeilijker, want we zijn allemaal grote reizigers. Vorig jaar zat ik in het noorden van Nederland op mijn verjaardag, dit jaar stond mijn jongste broer op een surfplank in Spanje en over twee weken zal mijn oudste broer zijn verjaardag met mij in Jordanië doorbrengen, haha.

    Like

  8. Ik neem dan meestal een dag verlof en trakteer thuis met taart. Tot vorig jaar gingen we met mijn ouders en broers ook elk jaar uit eten voor mijn verjaardag. Eenmaal ons zoontje terug wat ouder is wil ik die traditie heel graag terug opnemen. Geniet van je verjaardag!

    Geliked door 1 persoon

  9. Op onze verjaardag geven Marianne en ik elkaar misschien meer cadeautjes dan bij andere gelegenheden. Zo af en toe hoeft er daarvoor zelfs geen gelegenheid te zijn, en de jarige trakteert ergens op een etentje. Als zij die dag moet werken, verplaatsen we het naar een andere dag die week. Meestal houden we het dus intiem, doorgaans gaat het zo in die 11 jaar dat we samen zijn. Jonge veulens zijn we niet meer, maar ook oude paarden lusten nog haver.

    Geliked door 1 persoon

  10. Mijn man en ik gaan uit eten en dat is dan 2-in-1 want hij viert zijn verjaardag de 19de januari en ik de 21ste. Meestal gaan we ook naar de film met onze verjaardagsbon (helaas kan maar één van de twee die dan gebruiken :p). Verder organiseren we ook een etentje voor mijn ouders en broer!

    Geliked door 1 persoon

  11. voor mezelf maak ik er weinig spel van, ik probeer toch wel eens een aperitiefke te drinken en eens goed te gaan eten. Voor de kindjes doe ik wel een feestje met de oma’s en opa’s en meters en peters. Nog geen kinderpartijtjes hier, ik probeer daar nog steeds vanonder uit te muizen. Proficiat alvast!

    Like

Plaats een reactie