Eten in Gent #1: Hof van Herzele

hof van herzele, gent, eten, culinair

Afgelopen weekend genoten we van een gezellige dag in hartje Gent met enkele vrienden. ’s Avonds werden de magen hongerig en gingen we op zoek naar een goed eetadresje. Via een collega kwamen we terecht bij Hof van Herzele. Een schot in de roos!

Restaurant in historisch pand

Hof van Herzele is gevestigd in een historisch pand. In de dertiende eeuw was het een herberg van het riddergeslacht van Herzele. Bovengronds blijft er niets meer van over, de kelder is wél nog intact gebleven. De kelder van het Hof van Herzele is intussen dan ook erkend als monument door de provincie.

Ons gezelschap bestond uit zeven personen. Het ideale aantal om te eten aan een van de grote tafels in de kelder. Een gezellige sfeer op een prachtlocatie.

Lekker eten

Ook over het eten kan ik alleen maar positief zijn. Een heerlijk klassieke keuken. Er stonden zelfs balletjes in tomatensaus op het menu. Ik koos – hoe kan het ook anders – voor de châteaubriand. Ik kreeg een uitstekend stukje vlees op mijn bord, perfect gebakken. Ook de rest van ons gezelschap kwam meer dan voldaan weer buiten.

Kortom: Hof van Herzele is een absolute aanrader bij een bezoekje aan Gent!

Zijn jullie onlangs nog lekker gaan eten?

Deze blogpost is op eigen initiatief. Dit is geen gesponsorde post.

 

 

 

17 comments

 1. Ik ga wel graag eens uit eten, al doe ik dat ook weer niet zó vaak. De laatste keer was ter gelegenheid van mijn verjaardag: heerlijk gegeten bij Graanmarkt 13 in Antwerpen.

  Like

 2. Nu en dan eens lekker op restaurant gaan moet kunnen. De laatste tijd is het hier rustig geweest op dat gebied, maar de zin om ergens te gaan eten komt terug. En dan heb ik het niet over de frituur hier vlakbij. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja hoor, met de kinderen, om onze thuiskomst uit Canada te vieren… Haut-ru in Hoogstraten, fijne brasserie met de betere maar betaalbare keuken. Er zijn er hier nog een paar goeie hoor 😀😀

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat is ook weer waar! Ik vind de afstand op zich niet zo erg. Maar als je gaat eten en je moet achteraf nog rijden… Ik kan zó genieten van een lekker glaasje wijn bij het eten. Of twee. Maar als je dan ook nog een aperitiefje drinkt, dan mag je natuurlijk niet meer rijden…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s