L’automne

Mijn favoriet seizoen? De herfst. Daar hoef ik zelfs niet over na te denken. De winter is te koud en te nat. De zomer is bij momenten te warm. De herfst heeft iets lekker nostalgisch wat de lente dan weer niet heeft.

In de herfst mogen de laarsjes terug uit de kast. En in de herfst is er niets mis mee met om 18 u in je pyjama al onder een dekentjes voor de televisie te kruipen. Herfst is gezelligheid en toch nog af en toe een sprankeltje zon.

De afgelopen weken was het te warm voor mijn systeem. Ik snak naar een beetje regen en een beetje meer frisse lucht. Behalve deze namiddag. Want we huurden met wat vrienden een bootje op de Leie in Gent. Ik bid voor een klein beetje zonneschijn.

Wat vind jij het leukste seizoen?

28 comments

 1. Zonder enige twijfel de ‘zomer’. Ik kan perfect tegen de warmte. De lange dagen ook – heerlijk! En gewoon alle deuren en ramen kunnen openzetten, een ongelooflijke vrijheid!
  De herfst is nat, bomen verliezen hun groen, bloemen verdwijnen uit de tuin, het fruitaanbod in de winkels vermindert,…

  Geliked door 2 people

 2. Ik heb niet echt een favoriet, ik vind de afwisseling tussen de seizoenen net zo leuk. Op het einde van de zomer verlang ik naar de herfst en als de winter te lang duurt wil ik zo snel mogelijk weer dat het warm wordt :-).

  Like

 3. Ik hou het meest van de winter. Niet een vochtige, zoals die hier in Spanje, maar een met droge, koude lucht, gelig zonlicht, je adem die wolkjes maakt, een goeie tien centimeter sneeuw… Heerlijk. En dan ergens een lekker warme chocomelk gaan drinken.

  Like

 4. Ik heb vooral een minst favoriet seizoen: de winter (te donker en te koud). Ik houd misschien wel het meest van de (vroege) herfst, zolang ik er niet bij stilsta dat het dan bijna winter wordt.

  Geliked door 1 persoon

 5. De zomer is mijn favoriete seizoen! Lange warme zonnige dagen, zomeravonden… De herfst kan ook gezellig zijn… dekentje, boek/film, thee/koekje/chips… maar de winter heb ik absoluut niet graag… koud, soms heel koud… en hopelijk een winter zonder sneeuw!

  Geliked door 1 persoon

 6. Lente! Maar met jouw verhaal haal je mij bijna over naar herfst. Toch blijf ik bij lente, het seizoen dat er weer leven ontstaat. Maar jij hebt geluk want het is officieel nu herfst en het weer gaat zich er steeds meer naar gedragen. Geniet ervan!

  Geliked door 1 persoon

 7. Geef mij maar lente. Mooi licht, aangename zonnestralen, lange dagen,… Hoewel ik de nazomer en de vroege herfst (september/oktober, oftewel nu) ook heel plezant vind. Eigenlijk zit ik gewoon graag in de zon, maar in de zomer vind ik die vaak een beetje te warm 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Oh ik vind dat ieder seizoen zijn charme heeft maar in februari ben ik de donkere dagen wel beu. Als ik dan toch moet kiezen, dan kies ik de lente. Lente alles weer zien groeien en bloeien, lammetjes in de wei.
  Herfst: de kleuren, de geur van de afgevallen blaadjes, pompoensoep, rommelmarktjes,…
  Winter: sneeuw (al te lang geleden, helaas), samenzijn, dekentjes, kaarsjes, verjaardag,…
  Zomer: lang buiten zitten, warm weer, wandelen, veel licht, slaatjes,…

  Geliked door 1 persoon

 9. De zomer, ik hou wel van de herfst en de kleuren die ermee gepaard gaan. Maar eens het druilerig en kou wordt, heb ik het ermee gehad. Mocht ik in een land wonen waar er geen seizoenen zouden zijn (lees: constant zomer), ik zou dat dus niet missen hè, echt niet. Ik ben blij dat ik de zomer momenteel nog met een paar weken verleng op vakantie. En zal ongetwijfeld weer blij zijn als de winter eropzit!

  Geliked door 1 persoon

 10. Geen twijfel hier: de herfst! De kleuren, de kortere avonden, kaarsjes, gezellig binnen een boek lezen terwijl het buiten regent, herfstgarderobe (laarsjes!!), etc etc. We zijn ook getrouwd in de herfst op een super mooie herfstdag in november. Prachtige kleuren in de foto’s en het was toen zo’n zacht weer dat we zelfs buiten op het terras konden aperitieven. Ja, de herfst wint hier overduidelijk! 🙂 Al moet ik toegeven dat ik langzaam maar zeker ook wel fan word van de zomer. Maar om de herfst de overtreffen zal die toch wat beter zijn best moeten doen!

  Geliked door 1 persoon

 11. Voor mij ook: de herfst als favoriete seizoen, als alles rustiger wordt, minder geroezemoes om nog maar te zwijgen van al die mooie goud- en bronzen tinten die de natuur ons biedt. 🙂

  Like

 12. Pas! Ik kan gewoon niet kiezen 🙂
  De zomer is zo zalig om buiten te kunnen zwemmen, om geen tig lagen te moeten dragen, om in het zonnetje te liggen. Maar de herfst ruikt zo lekker en het is zo fantastisch om in het bos te lopen ’s ochtends als er nog een beetje mist hangt en alle bladeren zo mooi gekleurd zijn. En in de winter doet het zo’n deugd om te skiën in de zon of te wandelen in de sneeuw die alle geluiden rondom zo dempt dat het compleet stil wordt. Al kan er dan ook weer weinig op tegen de lente wanneer alles weer ontluikt en je de zon warmer en warmer voelt worden. Ik hou dus eigenlijk vooral van seizoenen die perfect voldoen aan alle clichés 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s