Dearly Beloved…- Radio 1 Prince Sessie

Eerlijk is eerlijk: we hadden er wat schrik voor. Maar toch trokken we gisteren naar het Rivierenhof, voor de Radio 1 Prince Sessie. Want een tribute voor onze grote held, daarop mochten wij toch niet ontbreken?

Kiekevlees dankzij Lisa

Dus daar zaten we dan klaar, om 20 u in het openluchttheater. En waren we benieuwd naar wat Pieter Embrechts, Daan, Ertebrekers, Bart Peeters en nog een stel andere Vlaamse artiesten zouden brengen. Héél af en toe deed het een beetje pijn om te horen wat er met die fantastische songs werd gedaan. Maar het grootste deel van de avond was het genieten. Genieten omdat die prachtige muziek live op een meer dan behoorlijke manier door enkele Vlaamse topmuzikanten gebracht werd.

De (positieve) uitschieters? Pieter Embrechts met stip op één. Ook Ertebrekers zorgden voor ambiance en Bart Peeters kan op (muzikaal) vlak niet veel verkeerd bij mij doen. Mooi moment ook toen hij Lisa van The Voice op het podium riep voor Purple Rain. Kiekevlees.

Onvervangbaar

Het was genieten van begin tot einde. Maar toen we naar huis gingen was dat toch met een ander gevoel dan na de optredens van zijne purpelen hoogheid die we zagen in Werchter, Gent of het Sportpaleis. Want er is maar één échte Prince. En die is helaas niet meer..

Kunnen jullie een tribute smaken? Of blijf je van klassiekers beter af?

11 comments

  1. Ik hoorde er een stukje van op de radio, dat leek me inderdaad wel leuk! Ik heb niks tegen tributes maar ik vind covers van mijn favoriete nummers toch altijd wat gevaarlijk (omdat die nummers op een bepaalde manier in mijn hoofd zitten en ik er dan niet altijd goed tegen kan als daar wordt aan geprutst).

    Like

Plaats een reactie