Terug in de tijd met Disney #5: Robin Hood

Voor mijn job zit ik bijna elke dag in de auto. Ik doorkruis het hele land, althans toch heel Vlaanderen. Vaak zit er tussen twee afspraken in wel eens een tijdsblok dat ik moet zien te overbruggen. Wat ik dan nodig heb? Een plaats waar ik iets kan drinken/eten en waar het niet storend is om met een theetje twee uur te blijven zitten. Veel opties heb je dan niet. Quick of andere fastfood is een optie, maar dat is te verleidelijk. Vaak wordt het dan Lunch Garden.

Nostalgie

Maar wat heeft dat te maken met Disney“, hoor ik jullie nu al denken. Binnenstappen bij Lunch Garden doet me altijd denken aan mijn kinderjaren. Af en toe gingen we met het hele gezin naar Lunch Garden in Edegem. Terwijl mijn ouders eten gingen halen, gingen wij naar de kinderhoek. Daar stond een televisie en in mijn herinneringen speelden ze altijd dezelfde film. Robin Hood. Ik kan me niet herinneren dat ik Robin Hood ooit in één stuk heb gezien, maar telkens in stukjes in diezelfde Lunch Garden. Nostalgie.

Robin Hood: de film

Robin Hood kwam in 1973 uit en is de 21ste originele animatiefilm van Disney. Het was de eerste film waarbij Walt Disney zelf niet meer betrokken was.

De fim is gebaseerd op de bekende legende van Robin Hood. Jan zonder Land heeft de troon van koning Richard I van Engeland overgenomen. Prins Jan is echter een tiran waartegen niemand durft in te gaan. Hij is slecht voor de bevolking en heft veel te hoge belastingen. Robin Hood en zijn handlanger Kleine Jan willen daar verandering in brengen. De start van een ongelofelijk avontuur. Waarin ze geld afhandig maken van Prins Jan, waarin Robin Hood deelneemt aan een boogschietwedstrijd, waarin hij gevangen wordt genomen maar weer ontsnapt…

Een prachtig meesterwerkje van Disney!

Spreekt de figuur van Robin Hood jou aan?

12 comments

  1. Legendarische quotes, ook. ‘Je hoeft niet te preken, priester, het is geen zondag!’, ‘Mijn kerk uit!’, ‘Een valstrik? Van plattelandsdames?’, ‘Het was de spiegel van uw moesje’, ‘Hey oliebol, die boogschutter was Robin Hood’, ‘PJ?’, etc.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s