Afscheid van Rio

Le Petit Requin wees me er al op: de echte sportliefhebber moet niet in een zwart gat vallen. Er is immers nog de Vuelta en dan start het veldrijden weer. Toch luidt het einde van de Olympische Spelen voor mij ook een beetje het einde van de sportzomer in. Dus neem ik hier toch even de tijd om terug te blikken op de Spelen in Rio.

Omstreden Spelen

Deze Olympische Spelen in Rio waren op zijn zachtst gezegd omstreden. De staat Rio de Janeiro (waar de Spelen doorgingen) riep kort voor de start de financiële noodtoestand uit én ook politiek beleeft het land woelige tijden met de afzetting van president Dilma Rousseff. En dan hebben we het nog niet over de lijken en uitwerpselen die in het water werden gevonden, het onheilspellende zikavirus én de uitsluiting van de Russische sporters aan de atletiekcompetitie.

Memorabele momenten

Zoals elke Spelen waren er heel wat hoogtepunten, maar ook heel wat dieptepunten.Wat is mij nu het meest bijgebleven?

 • Dat ik traditiegetrouw weer naar sporten heb gekeken die me anders niet interesseren. Boksen, schermen, hockey of roeien? Zolang de Olympische ringen op het televisiescherm stonden, keek ik ernaar!
 • Dat ik ook met onze Nederlandse buren heb meegeleefd. En meevoelde met Epke Zonderland (zie bovenstaand filmpje). Wat knap dat hij na zijn val gewoon weer verder deed.
 • Dat sommige atleten hun sport overstijgen. Respect voor Michael Phelps en Usain Bolt.

Een topeditie voor de Belgen

Sommige medailles hadden we verwacht maar hebben we niet gehaald. Sommige medailles kwamen helemaal onverwacht maar waren zeer welkom. Zo gaat het in de sport. Als alle uitslagen op voorhand vastlagen, moesten er geen Spelen meer georganiseerd worden. Voor zes medailles hadden we op voorhand zeker getekend: twee keer goud, twee keer zilver, twee keer brons. Op naar Tokio!

Ben jij intussen wel klaar met al dat sporten? Of kan het nooit genoeg zijn?

8 comments

 1. Die beelden van Epke Zonderland had ik nog niet gezien, ik vroeg mij al af wat er met hem gebeurd was. Het EK voetbal heeft me niet echt geboeid, ik miste door vakantie zowel een stuk van de tour als van de Olympische Spelen maar genoot erg van wat ik wel zag. En omdat het vandaag toch te warm is om buiten te komen heb ik ondertussen op de achtergrond de Vuelta opgezet.

  Like

   1. Ja, dat ziet er inderdaad een lelijke val uit. Ik zag beelden waarop hij de winnaar feliciteerde en vroeg me toen af waarom hij het deze keer niet zo goed had gedaan. Wist dus al dat het goed zou aflopen toen ik de val zelf zag.

    Like

 2. Ik vind dat echt mooi om te zien, al die verschillende sporten. Ik vind het best wel jammer dat het gedaan is. Ik volg wel een beetje de tennis, maar de Vuelta e.d., dat zegt me weinig.

  Like

 3. heel jammer voor Epke , maar zoiets kan de beste overkomen

  de val van Annemiek van Vleuten was evenwel van een andere orde

  een doodsmak dacht ik even..

  eerlijk gezegd was ik die OS wel wat beu, al die sporten waarbij we anders direct zouden wegzappen..

  Like

 4. ’t Zal je niet verbazen, maar voor mij mag het gerust nog wat blijven duren 🙂 Donderdag gaan we naar Weltklasse Zürich, de voorlaatste Diamond League-meeting. Kijk er enorm naar uit om die atletieknummers eens in het echt te zien!

  Ik kan mij helemaal aansluiten bij je memorabele momenten. Simone Biles en Katie Ledecky (vooral de 800m vrije slag) mogen ook mee in mijn rijtje 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s