Bluesette

Een week na Jazz Middelheim blaast de peter van het festival zijn laatste adem uit. Een grote held is niet meer. Toots Thielemans is deze ochtend op 94-jarige leeftijd overleden. Een trieste dag voor de jazz in België én de jazz wereldwijd. Want Toots was wereldklasse. Hij speelde met o.a. Charlie Parker, Ella Fitzgerals en Quincy Jones.

Ik zag hem één keer live op – waar kan het ook anders – Jazz Middelheim. Een heerlijke, zonnige namiddag op het wellicht gezelligste festival in België. Het was een prachtoptreden en een mooie herinnering aan deze grote muzikant.

Rust zacht, Toots.

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s