As We Speak # 14

italiaans, polen, etenToen ik de vorige As We Speak schreef, stond de vakantie ongeduldig aan mijn deur te trappelen. Mooie liedjes duren helaas nooit lang (maar herhalen zich gelukkig wel regelmatig). Intussen ben ik alweer een weekje aan de slag. Tijd voor een nieuwe update!

Reizen en eten

 • Reizen: zoals gehoopt was onze reis naar Polen een schot in de roos. Mijn eerste indruk van dit prachtige land lees je hier, een leuke manier om een stad te verkennen ontdek je hier. We ontdekten enkel het zuiden van Polen. Omdat Polen zo’n uitgestrekt land is, was het niet te doen om het volledige land te bezoeken. (Het kón uiteraard wel, maar dan zouden we meer in de auto zitten dan wat anders) Daarom hoop ik mijn lieve reisgenoot te overtuigen om volgend jaar het noordelijk deel te gaan ontdekken. We moeten echter geen jaar meer wachten om een stapje in de wereld te zetten, want binnen een paar weken gaat het opnieuw richting Nice. Benieuwd wat reisleiders zus en mama voor ons in petto hebben!
 • Eten: dat viel op vakantie wel wat tegen. Het typisch Poolse eten is wat wij liever in de winter op tafel zien verschijnen: vrij zwaar met allerhande soorten kool. Lekker, maar niet als het 25 graden of meer is. In ons hotel konden we wél heel lekker eten, zie de foto hier bovenaan. Terug thuis was het nog steeds vakantie, dus gingen we eens eten bij Osteria 45, onze favoriete Italiaan in Brugge, en in Fort Napoleon. Thuis heeft de BBQ heel wat overuren gedraaid. Wat wil je, met zo’n mooi weer!

Sport en cultuur

 • Sport: het is een ongelofelijke sportzomer. Na het EK voetbal en de Tour de France zijn we nu aan de Olympische Spelen aanbeland. Ongelofelijk hoe sporten waar ik nooit naar kijk, me nu ineens toch kunnen fascineren. België mag trots zijn op wat er door onze atleten gepresteerd is: Nafi Thiam, Pieter Timmers, Dirk Van Tichelt,… Wow! Hierna is het gedaan vrees ik. Dat wordt toch wat afkicken van het kijken naar al die verschillende sporten.
 • Lezen: in deze blogpost geef ik een update over mijn deelname aan de Verbeelding Book Challenge. Daar kan je zeker wat interessant leesvoer ontdekken. Het volgende boek waaraan ik me ga wagen is Kijk niet zo, konijntje van Marnix Peeters.
 • Muziek: behalve jazzoptredens in Hopper op zondagnamiddag heb ik geen live muziek gezien deze zomer. Toch niet meer na TW Classic. Daar breng ik 5 september verandering in. Dan gaan we immers naar de Radio 1 Prince Sessie. Benieuwd wat dat gaat geven!

Hoe zag de afgelopen maand er bij jou uit? 

 

17 comments

 1. Polen is bij ons tot nu toe enkel Krakau en dat beviel ons wel. Het is wel geen voor de hand liggende keuze. En op 5 september zijn we zelf op vakantie anders hadden we zeker naar de Radio 1 sessie willen gaan. Hopelijk komt er wat op youtube of de website te staan.

  Like

  1. Je hebt gelijk, er is altijd nog wel wat te beleven qua sport! Veldrijden is wel iets minder mijn ding. Al dat ploeteren in de modder… Ik snap niet dat die jongens (en meisjes) dat graag doen… 🙂

   Like

   1. Haha, ik pleit ook wel schuldig. Niet met een veldritfiets, maar zo eens met de mtb in de modder ploeteren, ik kan daar wel van genieten. Maar als je mij dan vraagt waarom, kan ik het eigenlijk niet echt uitleggen 🙂
    Ach ja, op zijn minst spaar ik er dure modderbaden in spa-resorts mee uit 😉

    Like

 2. Ik besef plots dat Krakau (naast nog enkele andere bestemmingen) tevens op m’n bucket list staat. Mocht het er ooit van komen, dan weet ik dus waar ik kan aankloppen voor goede tips ;-). Mijn leukste momenten? Ik post ze maandelijks op geluksmoNUmentjes op de blog. Ik pik er enkele uit: nog 2 bijkomende meet-ups met andere bloggers; leuke uitstapjes en bezoekjes; verrassingsvolle momenten…kortom, van die kleine dingen die een mens gelukkig maken :-).

  Like

 3. Het was zeker een sportzomer… gelukkig heeft Zoetie zich nog een beetje ingehouden en werd er veel sport ’s nachts of heel vroeg ’s ochtends uitgezonden… hij is toch zo’n sportfreak hé… elke, maar dan ook echt elke sport vindt hij mooi om naar te kijken… 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s