Star Trek Beyond in het unieke Barco Escape

Star Trek, Star Trek Beyond, Barco, cinema, TrekkieDit jaar is het exact vijftig jaar geleden dat Star Trek voor het eerste op televisie kwam. Maar aan dat succes lijkt nog lang geen einde te komen. Goed nieuws voor de aanwezige Trekkies hier: komende woensdag komt Star Trek Beyond uit. Het langverwachte derde nieuwe deel in de populaire Star Trek franchise, opnieuw geproduceerd door J.J. Abrams en geregisseerd door Justin Lin.

Star Trek Beyond

In deze nieuwe bioscoopfilm verkent de crew van de Enterprise, bestaande uit o.a. Captain Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Scotty (Simon Pegg) en Sulu (John Cho), de verste uithoeken van de ruimte. De bemanning krijgt te maken met een mysterieuze nieuwe vijand die de Federatie zwaar op de proef stelt.

Panoramisch kijken

Trekkies uit Antwerpen en Kortrijk (en al wie een stukje wil omrijden naar deze twee Vlaamse steden) kunnen zich dubbel in de handen wrijven. Niet alleen hebben ze een nieuwe film om naar uit te kijken, dankzij de installatie Barco Escape kan je Star Trek Beyond bekijken op maar liefst drie schermen in plaats van één.

De Barco Escape Techniek werd ontwikkeld door het Belgische bedrijf Barco in samenwerking met Kinepolis Antwerpen. Barco Escape is een installatie waarbij, naast het gekende bioscoopscherm, twee extra schermen en bijhorende projectoren geïnstalleerd worden in een hoek van 145°. Hierdoor ontstaat er een panoramisch beeld van 270° en lijk je zowat ín de film te zitten. De extra schermen kunnen als één geheel gebruikt worden om de impact van een scène immenser te maken, of ze kunnen elk apart gebruikt worden. Daarop worden dan verschillende beelden geprojecteerd zodat je de actie vanuit verschillende camerastandpunten kan bekijken. Om de extra schermen te voeden moeten er uiteraard extra beelden toegevoegd worden aan de film. Zo heeft Star Trek 22 extra minuten extra footage.

Tickets

Interesse gewekt? Koop dan online je tickets op www.ready2escape.com. Een ticket voor Star Trek Beyond Barco Escape kost twee euro meer dan een normaal cinematicket. Zoals gezegd enkel te zien in Kinepolis Antwerpen en Kinepolis Kortrijk.

Kijk jij graag naar films zoals Star Trek?

8 comments

      1. Hopelijk wel! Ik wil er zeker eens naar iets gaan kijken. Ik was lang geleden eens in Futuroscope, een Frans attractiepark rond de thema’s ‘multimedia, cinematografie en futuristische audio-visuele technieken’, geweldig vond ik dat toen.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s