Wrocław: Pokémon Go avant la lettre

Wroclaw, dwarfs, poland, polen
Je ziet ze de laatste weken overal: de Pokémonjagers. Een bizar fenomeen dat me toch wat nieuwsgierig maakt. Zowel jonge als oude mensen die gefascineerd door de stad lopen op zoek naar fantasiewezentjes.

Pikachu of kabouters

Pokémon Go ga ik wijselijk toch maar aan me voorbij laten gaan. (Ik ken mezelf: ik zou veel te fanatiek worden) Toch denk ik te weten hoe het jagen op Pikachu, Squirtle en soortgenoten aanvoelt. Tijdens onze reis in Polen hebben we immers ook op fantasiewezentjes gejaagd. Niet op pokémonfiguurtjes, maar wel op schattige kabouters!

De eerste Poolse stad die we deze zomer bezochten was Wrocław. Onze eerste kennismaking met Polen en meteen een serieuze aanrader! Wrocław voelt aan als een schattig stadje maar heeft toch meer dan 500 000 inwoners.

Ontdek Wrocław op een leuke en verrassende manier!

Wrocław was voor ons eerder een tussenstop op weg naar Krakau. We logeerden er slechts één nacht maar wilden uiteraard wel zoveel mogelijk van de stad ontdekken. Het levendige marktplein, de rust van Ostrów Tumski en de Japanse Tuin. Met 110 bruggen over de Oder en een twaalftal eilandjes is Wrocław het “Poolse Venetië”.  Wondermooi.

Een stad ontdekken in anderhalve dag is niet evident. Wat je daarbij mogelijk kan helpen zijn de kabouters van Wrocław . Kriskras doorheen de hele stad staan beeldjes van kabouters (hoe dat ontstaan is kan je op deze Wikipediapagina lezen). Zoek de kabouters en je ontdekt de stad op een verrassende en originele manier. Een plan met daarop alle kabouters kan je kopen bij de toeristische dienst van de stad (deze vind je op de markt).

Hoe zou jij het liefst een stad ontdekken? Met een plan met kabouters of dankzij het hippe Pokémon Go?

 

19 comments

 1. ik kan er eigenlijk nog altijd niet bij dat er zich zoveel mensen laten vangen aan zo’n virtueel spel. Het kan natuurlijk ook aan mijn ouderdom liggen… 🙂
  Echte kabouters gaan zoeken om de stad te verkennen lijkt me dus stukken beter!

  Geliked door 1 persoon

 2. Liever de kabouters, ik ben zelf geen fan van het spel. Daarnaast verkies ik ook liever om te wandelen door de natuur en niet met pokemons te vangen. De natuur is zo mooi en dan mis je gewoon van alles. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Bij de jeugd is Pokémon Go inderdaad een echte hype. Ik word hierin ook – dankzij de dochter – ingewijd en laat het verder aan haar over. In het begin vond ik dit niet oké, nu ben ik al wat bijgedraaid :-). Het positieve vind ik, dat daardoor de jeugd wordt gestimuleerd om naar buiten te gaan. Het is ècht wel meer dan op een scherm staren: men is in beweging (dient een minimum aantal kilometers te voet af te leggen, om maar iets te zeggen), competitie wordt gestimuleerd enz. Zolang wederzijds respect bestaat en het voor niemand hinderlijk is, vind ik dit helemaal oké.

  Like

 4. Haha, Pokemon Go avant la lettre!
  Ik heb er destijds maar een paar gezien (was er op studiereis met univ met dus een vast programma), maar vond die zo schattig dat ik er bij een eventueel volgend boek zeker meer wil zoeken 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s