Verbeelding Book Challenge, Update #4

de pop, boleslaw prus, pools, lj veen, verbeelding book challengeOelala, het is intussen al augustus en veel vaart zit er nog niet in mijn deelname aan de Verbeelding Book Challenge. Tijd om een tandje bij te steken! Wat heb ik tot nu toe al mogen afvinken:

5. een humoristisch boek : Het meisje in de rode jas
7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie): Pogingen iets van het leven te maken
9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat: Jij zegt het
10. Een boek waarin de dood centraal staat: Jij zegt het
15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Lolita lezen in Teheran
26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…): Een man die Ove heet

De Pop – Boleslaw Prus

Eens kijken wat ik deze keer van de lijst kan schrappen. Naar Polen nam ik deze keer een serieuze klepper mee: De Pop van Boleslaw Prus. De achterflap van dit boek vergelijkt De Pop met Anna Karenina en Madame Bovary. Slecht kan dat dus niet zijn. De Pop vertelt de tragische liefdesgeschiedenis van de rijke selfmade zakenman Stas Wokulski die zijn oog heeft laten vallen op de koele aristocrate Izabela Lecka. Voor haar verandert Wokulski zijn volledige levensstijl. Alles om in de gunst te komen van Izabela en haar vader. Een aan te raden klepper van meer dan 900 pagina’s.

Dat maakt dat ik volgende items kan schrappen uit het lijstje:

1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt 
4. Een klassieker

Zo veel leven – Alejandro Palomas

Op vakantie las ik ook het boek “Zo veel leven” van de Spaanse auteur Alejandro Palomas. Een verhaal over vijf vrouwen, allemaal familie van elkaar, die elkaar vertellen wat ze liever geheim willen houden. Een prachtig boek waarmee ik, ondanks de soms pijnlijke verhalen, echt heb liggen schaterlachen! Wat betekent dat voor de Verbeelding Book Challenge?

8. Een boek waarin familie centraal staat
30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Ik kreeg Zo veel leven van Hilde. Nog eens bedankt Hilde!

Doen jullie ook mee met de Verbeelding Book Challenge? Nog leuke tips?

10 comments

  1. Het lezen ikv de Verbeelding Book Challenge is momenteel wat geminderd bij me maar ik blijf het wel boeiend vinden. Voornamelijk de community die daarrond ontstaat :-). Zo’n klepper als ‘De Pop’ kan wel tellen, zo te lezen is dat jou goed bevallen. Het laatste boek dat ik heb uitgelezen is er eentje van Karl Ove Knausgard (600+ pag.). Ik ben momenteel bezig in ‘Het familieportret’ van Jenna Blum. En wat het geschonken boek betreft: dat is graag gedaan hoor, Valerie ;-).

    Like

  2. Ik ben momenteel bezig in A little Life, maar moet eerlijk toegeven dat het met zijn momenten wel zware kost is. De pop lijkt me wel een fijn boek te zijn, dus dankjewel voor de tip!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie