Treuren om Nice

13692515_1407801365903612_4794099589423657084_nGisterenochtend in een winkel

Ik ben de hele nacht opgebleven en heb gekeken naar de nieuwsuitzendingen over Nice. Verschrikkelijk
Ach, ik niet hoor. Weeral een aanslag, je kan het tegenwoordig niet meer bijhouden. Het interesseert me niet

En toen wou ik dat vrouwmens een serieuze mep geven. Ze sprak over die aanslag alsof het over de nieuwste showbizzroddel ging. We mogen niet immuun worden voor dat soort gruwel. We mogen er niet gewend aan raken, het moet ons blijven raken.

Een aanslag in Nice is niet erger dan een aanslag in Istanbul of ergens anders. Maar het raakt me wel meer. Vorig jaar in september stond ik op de Promenade des Anglais en daar hoop ik in september dit jaar opnieuw te staan. Op die manier komt het zo akelig dichtbij. Het had elk van ons kunnen zijn, daar tijdens die aanslag op de Promenade des Anglais… Sterkte Frankrijk.

 

18 comments

 1. Eén of andere gek kan vandaag of morgen inderdaad overal toeslaan en onschuldige slachtoffers maken. Waarvoor? Mensen die reageren als het ‘vrouwmens dat je wou een mep verkopen’ zouden anders reageren als eens iemand uit de eigen kennissenkring erbij betrokken worden. Die godsdienst- of andere oorlogen waar met mensenlevens wordt gespeeld al waren het appelen of citroenen boezemen me steeds meer angst in…

  Like

 2. Even oppassen, er is een verschil tussen “het interesseert me niet” en “het raakt me niet”. Maar misschien bedoelde ze wel beide. Ik snap je wel, maar toch. En ik schrik als je schrijft dat je haar een mep wou geven omdat het haar niet interesseerde. Dat is echt wel een ferme uitspraak. Moeten we dan ook iedereen die zich niet interesseert in politiek en dus in hoe de toekomst van ons land er gaat uit zien, en de relatie met de andere landen, een mep verkopen. Ik ben blij dat jij je betrokken voelt, en ik hoop altijd dat iedereen zich betrokken voelt bij anderen aangedaan leed, maar een beetje immuun worden is soms ook een vorm van bescherming (niet altijd).

  Like

 3. Ik denk dat de gebeurtenissen niemand onverschillig laten… Maar het is wel zo dat het al lang de ver-van-ons-bed-show niet meer is. Iedereen gaat hiermee om op zijn eigen manier. Tuurlijk raakt het de mensen wel. Maar ik denk dat zo’n reactie een soort van verdedigingsmechanisme is om het ons geen schrik te laten inboezemen. We kunnen ons toch niet opsluiten en binnen blijven uit schrik voor een mogelijke nieuwe aanslag. Mogen we dan nooit geen vlieger meer nemen? of een uitstap naar een druk bezochte plaats? We moeten er wel mee leren leven helaas….

  Geliked door 1 persoon

 4. We mogen er zeker niet gewend aan geraken. Ik kan er nooit gewend aan geraken. Het mag ons leven ook niet bepalen en toch denk ik dat sommige mensen hun keuze, om ergens naartoe te gaan, laten bepalen door angst.

  Like

   1. Mmm, de neiging zou groot zijn bij mij, maar ik heb in gedachten al veel meppen verkocht zenne, en de meeste verdiend 😀😀😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s