TW Classic 2016

lana del rey, tw classic, werchter, festivalHet was al lang geleden, maar afgelopen weekend stond ik nog eens op een festivalweide. We trokken naar TW Classic. Op het programma? Grote namen als Simply Red, Lana Del Rey, Lionel Richie en topact Bruce Springsteen. Dat kan onmogelijk tegenvallen. Dachten we. 

Tegen half vier ging het richting Werchter. Tot daar ging het goed. We vonden gemakkelijk parking op de dichtstbijzijnde parking en de zon stond te stralen aan de hemel. Hieronder een korte impressie van elk optreden dat ik zag. The Van Jets en CC Smugglers hebben we helaas gemist.

Simply Red. We stapten het festivalterrein op en Simply Red zong ons tegemoet. Wat een hits heeft die man op zijn palmares staan! Ik herkende quasi elk nummer dat hij zong. En bovendien goed zong. Jammer dat hij zo vroeg op de middag geprogrammeerd stond. Later op de avond was er ongetwijfeld nog meer ambiance geweest tijdens zijn set.

Lionel Richie. Van dit optreden had ik veel verwacht. Maar wat viel dat tegen. Heel arrogant kwam Richie het podium op. Dacht dat hij de wei al had ingepakt. Dacht hij fout. Vergane glorie die voor geen greintje ambiance zorgde. Enige lichtpuntjes waren het onvermijdbare “Hello” én “We are the world”.

Lana Del Rey. “Heel goed of heel slecht” werd verwacht van haar optreden. Helaas voor ons neigde het eerder naar dat tweede. Toch voor de wei van Werchter. Ik geloof dat Del Rey beter tot haar recht zou komen in een intiemere setting.

Bruce Springsteen. De man die onze dag heeft gered. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik weinig van Springsteen wist. Maar wat een topartiest! De vergelijking met zijn voorgangers kunnen we maar beter niet maken. Deze man zijn concert was echt klasse. “Hallo België, Bonsoir Belgique“, meer had the Boss niet nodig om de hele weide op zijn hand te krijgen. Niets dan respect voor de professionaliteit én het enthousiasme waarmee Springsteen op het podium stond.

Ben/Ga jij deze zomer naar een festival?

21 comments

 1. Ik ga een dag naar de Lokerse Feesten en zal op de Gentse Feesten ook wel een paar optredens meepikken, maar dat is het dan ook. Ik ging naar Werchter gaan, maar besloot mijn centjes voor andere dingen te gebruiken en gezien al de modder en regen, heb ik geen spijt gehad van mijn keuze. Werchter Classic vind ik een leuk concept, heb dat al een keer of twee gedaan, maar dit jaar niet. Jammer dat een aantal acts serieus tegenvielen. Gelukkig redde The Boss de avond :-).

  Like

  1. Als het een troost mag zijn: ik ben dól op The Beatles, maar de performance van Paul op Werchter liet te wensen over: stem was niet goed en hij had last van boenkeboenke muziek uit een tent (mr dat kan ook liggen aan het feit dat hij vorig jaar in Parijs redelijk fantastisch was en ik dus torenhoge verwachtingen had…).

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben ook geweest 🙂 We waren met de auto tot in Haacht gereden en hadden onze fiets bij. Het laatste stukje deden we met de fiets. Om 12u waren we al in Werchter om al wat in de sfeer te komen 🙂
  Het optreden van CC Smuglers hebben we vanop afstand gehoord. Wat blues/country, perfect om ondertussen onze mega-lekkere lunch te verorberen. The Van Jets vond ik zeer goed. Ik had hen al eens aan het werk gezien/gehoord en het is elke keer weer sfeer!
  Simply Red vond ik heel goed. Ik hield als tiener al van hun muziek en hoorde hen ooit in de jaren tachtig al eens op T/W. Stelden zeker niet teleur!!! Van Lionel Richie ben ik nie echt fan. Inderdaad, vrij arrogant en ik krijg het op mijn heupen van het ‘we are the world’ gevoel van die Amerikanen… toch heb ik wat meegewiegd op ‘all night long’ en ‘dancing on the ceiling’ moet ik bekennen 🙂
  Lana Del Rey kende ik enkel van Video Games. Zet me in een gemakkelijke zetel van een Cultureel Centrum met haar op het podium en ik vind het wél goed, want ze kan echt wel zingen. Maar op de Werchter-wei (of eerder het Werchter-strand) kwam het niet echt over jammer genoeg. Beetje saai…
  Bruce Springsteen was dan weer de max. Wat heb ik genoten van dat optreden! Nostalgie ten top… heerlijk om die vele oude nummers nog eens te horen. We stonden vrij dicht bij het podium maar aangezien het toch al een iets ouder publiek was, was het zo dicht bij het podium goed te doen qua drukte en duwen. Het stak geen seconde tegen! Hij was dan ook de enige reden waarvoor ik naar Werchter Classic ben geweest.
  Al bij al was het een topdagje… de perfecte manier om mijn vakantie te beginnen!
  Groetjes, Kathleen

  Geliked door 1 persoon

 3. Geen festivals voor ons deze zomer, al hadden we graag Simply Red (grote fans) en B Paul aan het werk gezien!
  Beetje gezond jaloers dus 😀😀

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik was daar ook en kan volledig beamen wat jij hierboven schrijft. Bruce for the win! De rest kwam nog niet tot aan zijn enkels, samen😜

  Like

 5. Ik ben niet echt een festivaltype, maar voor een TW Classic maak ik graag een uitzondering. Ik vind het echt spijtig dat ik weeral The Boss gemist heb. Dus, beste Bruce, graag nog even in leven blijven zodat ik je nog eens kan zien optreden! 😉

  Like

 6. jouw verslagje verwoord precies wat ik er al eerder van las, Valerie.
  Ik zou er naartoe geweest zijn voor Bruce alleen. Maar ik hou er niet echt meer van om zo’n festival of optreden in een weide bij te wonen. Een intiem concert in een kleine concertzaal is voor mij de ideale setting…

  Like

 7. ik ging vroeger veel naar festivals maar nu ben ik daar echt geen fan meer van. Ik pik wel een klein festival mee met mijn werk (K3 komt er onder andere spelen :-D)

  Like

 8. CC The Smugglers was leuk, The Van Jets live meemaken is de moeite. Lionel Richie zag ik al eens in het soprtpalies, de verwachtingen waren niet hoog gespannen, en dat loste hij helemaal in. Lana, ach ja, niet de juiste setting. En The Boss… topperdetop.

  Like

 9. Mijn oudste broer en ik hebben helaas te lang getwijfeld om een ticket te kopen. Toen we beslist hadden, was het uitverkocht. We zijn allebei nog behoorlijk jong, maar toch erg grote fan van The Boss, dus die hadden we graag gezien. Ik wilde ook graag het optreden van Lionel Richie zien, maar dat was dus niet veel soeps?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s