De fun van voetbal #4: Kleurrijke figuren

Over het algemeen vind ik voetballers én trainers nogal saai. Zeker bij de traditionele interviews is het geeuwen geblazen. Gelukkig lopen er toch enkele kleurrijke figuren rond die het voetbal aangenaam maken. Ik sprak al over Jan Mulder, maar ook onder de actieve voetballers en trainers zijn er enkele spraakmakers.

Lachen was het met de geurperikelen van Duits bondscoach Joachim Löw, maar mijn absolute EK-favoriet is de Italiaanse bondscoach Antonio Conte. (Zie filmpje hierboven) Heerlijk hoe hij brult, scheldt, juicht en viert. Gepassioneerd zoals alleen een echte Italiaan dat kan. Heerlijk. Dé grootste reden waarom ik het jammer vindt dat Italië de duimen moest leggen voor Duitsland. (Die schorsing i.v.m. omgekochte matchen veeg ik met veel liefde onder de mat…)

Vanavond weer een klepper van formaat: Duitsland vs. Frankrijk. Benieuwd wij van onze buren het haalt.

Kan jij een man als Conte appreciëren of vind je het onnodig theater?

Lees ook:

10 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s