De fun van voetbal #3: Eindigheid

Eigenlijk klopt mijn titel niet helemaal. “Gewoon” voetbal eindigt namelijk nooit. Na het EK gaat het over in de Olympische Spelen, het Belgische clubvoetbal, dan is er weer Champions League,…

Zo komen we bij het derde voordeel van dit EK: het is eindig. Na de finale is het gedaan voor weer vier jaar. Voor de Belgen is het sinds gisteren al gedaan. In mijn pronostiek was ik optimistisch. Ik hoopte op een overwinning, had hen er graag nog twee matchen zien bijdoen. Helaas. De Rode Duivels waren absoluut niet opgewassen tegen het sterke blok dat Wales was. Dus is het voorbij. Geen herkansing meer. In bovenstaand filmpje de prachtige goal van Radja Nainggolan. Een van de enige prachtflitsen gisteren.

Ik volg het EK nog wel de komende dagen, maar wellicht iets minder intensief dan de afgelopen tijd. Het is niet meer nodig de toekomstige tegenstander te bekijken want wij liggen eruit. Benieuwd of bondscoach Wilmots deze uitschakeling overleeft…

Kan de bondscoach aanblijven?

13 comments

 1. ik vind dat Wilmots toch heel hard aangepakt wordt. Verdient ie niet.
  Maar dat er meer mogelijk was met deze kern, dat staat vast.
  Jammer van het verlies

  Like

  1. Deze mening deel ik helemaal niet. Als coach heeft Wilmots eigenlijk nog niets bewezen. Met dergelijke groep zou een goede trainer veel meer bereiken. De enige reden waarom hij al even mag blijven is omdat het een goede onderhandelaar is en hij zeer menselijk is en een bruggenbouwer. Beide aspecten weerhouden de bond er van hem te ontslaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Echt wel jammer. We waren nochtans op goede weg…vooral dàt vergeet ik niet. België-Hongarije. Ik gooi er nog een quote van Kompany bij: Positief zijn is geen vorm van naïviteit maar een ingesteldheid vanuit innerlijke sterkte. We moeten uit deze afloop leren. Vandaag doet het pijn, maar morgen beginnen we opnieuw. ‪#‎Belgium‬

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ken geen fluit van voetbal, dus vraag me niet of de bondscoach mag/kan aanblijven:-) Wat me wel opviel bij dit EK is de opstoot van massaal patriottisme. En met onze legendarische bescheidenheid als nationale sport, mag dat wel eens hé!

  Like

 4. Ik heb geen enkele match gezien, maar ik volg wel half de verslaggeving in de kranten. Wat mij opvalt: de Belgische voetbalsupporters zijn echt wel een vreemd volkje. Doen de Belgen het goed dan is iedereen plots voetbalfan en kleurt iedereen zwart-geel-rood. Maar o wee, één slechte match later en iedereen keert hen de rug toe. Sorry, hoor, maar als mijn favoriete wielrenner een mindere dag heeft, zal ik de volgende dag niet voor iemand anders gaan supporteren. Echt flauw vind ik dat. En ook: in de koers heb je een ploegleider die de tactiek van de dag met de ploeg bespreekt. Geen enkel mens die er ook maar aan denkt om die ploegleider te ontslaan na een nederlaag, maar hier… Wilmots is de ene dag een god en de andere dag willen ze hem buiten. Ik dacht dat voetbal nog altijd een teamsport was. De trainer alleen doet het ook niet, hé, die voetballers moeten zelf tegen de bal trappen. Kort door de bocht? Misschien wel, maar er zit zeker een beetje waarheid in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s