De fun van voetbal #2: Nationale eenheid

Clubvoetbal is oorlog. Eensgezindheid is verder te zoeken. Je kan maar voor één club supporteren en de rest is de vijand.

Dat verandert helemaal wanneer de Rode Duivels spelen. Spelers uit alle verschillende clubs vormen samen één ploeg en supporters van alle strekkingen staan samen achter “onze” Rode Duivels.

En misschien is de Duivelsgekte inderdaad zoals Halloween: onbestaand en commercieel gemotiveerd. (Dixit Carl Huybrechts) Maar ergens is het toch gewoon heel schoon. Dat iedereen in dit Belgenlandje voor één keer aan hetzelfde zeel trekt, ongeacht politieke strekking, taal of afkomst. Zoals je in het filmpje ziet: ook K3 supportert voor de Rode Duivels!

Vanavond spelen we tegen Wales. Het wordt nog spannend, met twee sterke verdedigers out. Hopelijk heeft Marc Wilmots na vanavond geen spijt dat hij Nicolas Lombaerts naar huis heeft gestuurd…

Lees ook: De fun van voetbal #1

Gaan jullie kijken? Wat is je pronostiek? (Ik ga voor 2-1 voor België, al heb ik toch schrik dat we vanavond worden uitgeschakeld…)

12 comments

 1. Wij gaan kijken, samen met onze jongens, maar van gekte is geen sprake! Maar…als mensen eens gek willen doen vind ik daar niks mis mee!
  Veel plezier en ze winnen met 2-o 😀

  Like

 2. Ik ga ook zeker kijken. De Rode Duivels die spelen is één van de enige momenten dat ik me echt Belg voel (anders is het toch veel meer Vlaming). Ik hoop dat ze winnen natuurlijk, maar niets is zeker.

  Like

 3. Goh, ik heb er eigenlijk niet zoveel vertrouwen in voor vanavond, gezien we het tijdens de selecties toch moeilijk hadden tegen Wales. Laat ons hopen dat ze de verdediging toch overeind kunnen houden! Ik zal vanavond alvast weer mijn rode T-shirt aantrekken :-).

  Like

 4. Ik supporter hier ook mee :-). Kenners fluisteren dat het niet hetzelfde spektakel zal zijn als vorige keer, maar hopen doen we mee…op een overwinning :-).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s