Blogontmoeting en Poolse literatuur op Boekenfestijn

de pop, boleslaw prus, pools, lj veenTwee weken geleden stond er weer een kleine blogmeeting gepland. Samen met Sandra (ook bekend als “de mama”) van Genieten in Stijl en Hilde van Regenboogbui trok ik naar het Boekenfestijn in Flanders Expo.

Eerst gingen we iets drinken in de nabijgelegen Holiday Inn. Dat praat toch iets gemakkelijker dan op een boekenbeurs. Het werd een heel aangename ontmoeting met de lieve Hilde, die we die dag allebei voor de eerste keer zagen. Ik kijk al uit naar een vervolg!

Vervolgens trokken we naar het Boekenfestijn, een gratis beurs met een gigantische voorraad boeken aan heel aantrekkelijke prijzen. In een vorig leven (het studentenleven) heb ik eens een paar dagen op het Boekenfestijn gewerkt. Voor de boekenliefhebber is het Boekenfestijn toch een klein paradijsje. Ik nam me echter voor niets te kopen. Wat uiteraard mislukte.

Binnen enkele weken vertrekken we naar Polen. Alles wat met Polen te maken heeft, trekt dus iets meer mijn aandacht dan anders. Ik stootte op het boek “De Pop” van Boleslaw Prus. “Wat Flauberts Madame Bovary is voor de Franse en Tolstojs Anna Karenina voor de Russische is De Pop voor de Poolse literatuur“, las ik op backcover. Verder moest ik zelfs niet lezen. Anna Karenina en Madame Bovery staan allebei in mijn lijstje met “Beste boeken ooit gelezen”, dus De Pop wil ik zeker lezen. Die 926 blz gaan mij tijdens de vakantie wel eventjes zoet houden…

Zitten hier specialisten Poolse literatuur of Poolse muziek? Alle tips zeer welkom!
Las jij een van deze klassiekers ooit?

17 comments

  1. Ik heb ooit Madame Bovary gelezen, maar lang geleden. Ik herinner mij er niet veel meer van, dus ik zou het graag eens opnieuw lezen. Van Anna Karenina zag ik alleen de film. De pop ken ik eigenlijk niet. Ben benieuwd wat jij ervan zal vinden!

    Like

  2. *bloos* Ik vond het ook heel fijn en aangenaam, Valerie 🙂 en kijk dus ook uit naar een vervolg. Veel leesplezier alvast met die aanwinst en vooral een mooie reis toegewenst! Zelf las ik (nog) geen van die andere klassiekers. Qua Poolse auteurs staat ook Alicja Gescinska om m’n TBR lijstje voor een bijkomende boeken challenge :-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s