As We Speak # 12

roeselare, bloggersSoms heb ik het gevoel dat ik nog maar net weer aan het bloggen ben gegaan. Toch is dit intussen al de twaalfde As We Speak! Time flies when you’re having fun

 • Reizen: de kogel lijkt door de kerk. Rusland werd afgevoerd, Zuid-Frankrijk werd afgevoerd. Polen is ons nieuwe zomerdoel. Met tussenstop in Berlijn. (Maar zolang er niets is geboekt, kan het nog alle kanten uit…) Alle tips over Polen zijn dus meer dan welkom!
 • Sport: Interessante tijden in de sport tegenwoordig. Serena moest helaas de duimen leggen voor de Spaanse Garbiñe Muguruza, maar ik hoop voor haar dat ze snel (bijvoorbeeld binnen enkele weken op Wimbledon…) nog een grandslam op haar palmares kan bijschrijven. (Waarmee ze op gelijke hoogte zou komen van mijn vroegere superheldin Steffi Graf) En ook het EK komt er bijna aan. Benieuwd hoe de Belgen het ervan af zullen brengen. (Om maar te zeggen: ik heb niet gesport. Alweer niet.)
 • Lezen: Zonder het te weten lazen we met de leesclub de Libris Literatuur Prijs. Jij zegt het van Connie Palmen heeft me verrast. Op een aangename manier. Verder las ik ook Offerlam van de Zuid-Afrikaanse Chanette Paul. Een érg goed boek waarin enkele verhaallijnen op meesterlijke wijze samenkomen. Absoluut een aanrader!
 • Eten: Regelmatig gaan eten deze maand. Iets wat we zo graag doen. Zo ontdekte ik Sale e Pepe én ging ik eten met enkele leuke blogdames (zie foto – het was weer een heel leuke avond!). Stilaan verval ik helaas ook wel in oude gewoontes. Quick en McDonald’s; het blijft een grote zwakte van mij.
 • Wat de komende tijd brengt: Voor het eerst in lang ga ik weer eens een festival onveilig maken. Samen met man en zus trek ik naar Werchter Classic. De meesten kijken uit naar Bruce Springsteen. Ik ben vooral benieuwd naar Lana Del Rey en Lionel Richie. En enkele weken daarvoor staat er een soort blogmeeting gepland met een heel fijne blogdame. Maar daarover misschien meer in de volgende!

Hoe gaat het met jullie?

19 comments

 1. Geen ervaring met Polen hier, maar blijkbaar is het wel meer en meer een populaire bestemming aan het worden. Misschien enkele reisblogs opsnorren?
  Berlijn ben ik wel al geweest: een aanrader! Ook geen al te dure stad (als je vergelijkt met Londen en Parijs bijvoorbeeld). Er staan heel wat tips op mijn blog, maar het is een beetje afhankelijk van hoe lang je er verblijft!
  De sport bij mij is nog erger dan bij jou: ik kijk zelfs niet passief (ik moet zelfs hier het nieuws van Serena lezen, zo erg is het ;)). De EK-gekte laat ik traditioneel aan mij voorbij gaan.
  Ook hier leuke etentjes gepland en ook ik val tussenin terug in gewoontes, lees: de frituur. Frietjes zijn toch zo lekker, hé!

  Geliked door 1 persoon

 2. Polen, Berlijn,… onbekend terrein!
  Een fan van de Williams zussen ben ik niet, ook al tennissen ze de pannen van het dak (allez, figuurlijk toch hé… 🙂 )
  Van mij is het intussen al enkele jaren geleden dat ik naar Werchter Classic ging. Voor Bruce zou ik er nog wel naartoe gaan, maar ik ga veel liever in een (kleine, gezellige) concertzaal naar een optreden kijken…
  Alvast veel plezier, Valerie!

  Like

 3. Sport op tv vind ik zalig. Vooral koers en tennis. Lees momenteel Lize Spit en daarna weer Engels. Met het Oostblok heb ik niets. Wel Engeland en de Middellandse Zee landen.

  Like

 4. Leuke plannen zeg! Ik vond in Polen de stad Krakau heel mooi en gezellig en natuurlijk een bezoek aan Auschwitz. Niet gezellig, maar wel zeer interessant 🙂

  Like

 5. Hmm zo af en toe eens een frietje dat kan smaken he 🙂 Jij zegt het heb ik net uit & las ik met veel plezier. Sporten daar maakte ik opnieuw werk van: nog 5 lessen te gaan en de eerste Start to run reeks zit er hier op!

  Like

 6. “Time flies when you’re having fun…” Dat is helemaal waar. 🙂

  Ik ben ook onze volgende vakantie aan het plannen. Voor ons wordt het twee weken kamperen in Slovenië. Ik kijk er erg naar uit.

  Ik ben één keer in Polen geweest voor een tweetal weken. Dat was een tiental jaar geleden, dus het land zal wel al een beetje veranderd zijn. Ik herinner me dat het heel goedkoop was en dat ik dus bijna alles kon kopen wat ik mooi of leuk vond.
  We zaten in Wroclaw, de eerste grote stad die je tegenkomt als je Polen binnenrijdt. Krakow is naar het schijnt een aanrader.

  Een praktische tip: “Nie rozumiem” oftewel “dat versta ik niet”. Spreek uit als “Njè rozoemièm”.;-) (Ik heb één semester Pools gevolgd aan de HUB. Dat was succesvol, maar toen we met naamvallen begonnen, was ik het beu.)

  Like

 7. Altijd leuk om te volgen, zo’n persoonlijk overzicht Valerie. En zo tof, dat de reisbestemming in zicht is :-). Tennis heb ik voornamelijk gevolgd in eigen studententijd (dat was dan een reden om eens te pauzeren), nu ben ik helemààl niet meer op de hoogte. Die blog meet-up zag er inderdaad heel gezellig uit :-). Ik vind het ook verrijkend om lekkere eetadresjes te leren kennen. En lezen: ik las ‘De vriendschap’ van Connie Palmen (zie Goodreads 😉 ). Weerom graag komen lezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s