Waarom Jan The Voice van Vlaanderen kan winnen

Twee op vier. Het had slechter gekund. Mijn favorieten Jimmy en Lola zijn door. Sophie en Robin moesten helaas vertrekken. Vrijdag komt er dus een finale tussen Jimmy, Lola, Gilles en Jan. Wie zal het halen? Moeilijk te voorspellen. Maar uiteraard doen we toch een poging…

Wie mijn favoriet is? Daar moet ik niet lang over nadenken. Jimmy was goed tijdens de blind auditions en ook de optredens erna heeft hij geen enkele keer teleurgesteld. Hij heeft zonder twijfel de mooiste en de beste stem uit het programma. En heet dat programma niet net The Voice Van Vlaanderen? Vraag is natuurlijk of Vlaanderen die logica gaat volgen.

Vlaanderen en de underdog

Waar Vlaanderen volgens mij op zal stemmen? Wij Vlamingen houden van de underdog. Van die persoon die net dat tikkeltje anders is. Think Peter Evrard. Jan blijkt goed te liggen bij de Vlamingen én bij coach Bart. Ik geloof dat dit ex-gemeenteraadslid in Willebroek een grote kans maakt om The Voice te winnen. Eigenlijk kan je daar ook niets op tegen hebben. Hij heeft een goede stem en op het podium voelt hij zich als een vis in het water. De meeste show komt van ouderdomsdeken Jan. En daar heb ik het gezegd: Jan is de oudste deelnemer van The Voice. 58 jaar maar liefst. En daar wringt het schoentje. Want de winnaar van The Voice, is dat niet per definitie een jonge, frisse verschijning?

En zo komen we toch nog uit bij Gilles en Lola. Gilles is jong en van het mannelijke geslacht en heeft daarom een streepje voor om te winnen. Moest dat het geval zijn, dan moet Lola niet wanhopen. Laura Tesoro eindigde ook op de tweede plaats en kijk waar zij het al gebracht heeft!

Je leest het… Eigenlijk weet ik helemaal niet waar het naartoe zal gaan. Als ik dan toch enkele luttele euro’s moet inzetten, zet ik mijn geld in op Lola. Al blijf ik hopen dat Vlaanderen vrijdagavond op Jimmy stemt.

12 comments

 1. Ik supporter voor Lola, maar Jimmy mag van mij ook winnen. Ik heb het echt niet voor Jan, ik vind niet dat zijn stem goed genoeg is om zo’n wedstrijd te winnen. Maar hij staat wel met veel ervaring en schwung op een podium en dat zien de Vlamingen natuurlijk graag. Ik denk eerlijk gezegd wel dat hij gaat winnen, maar ik zou het liever anders zien.

  Like

 2. Jammer, maar het is nooit de beste zanger of zangeres die wint. Lisa is er uit, en die was mijn favoriet, wat een stem! Jan mag het winnen, omdat het een entertainer is en eindelijk eens wat ouder dan die jonge popjes. Maar zo’n goeie stem heeft hij nu ook weer niet.

  Like

 3. Ik vind het een beetje een jammere situatie. Al mijn favorieten (in een editie die ik sowieso al heel zwak vond) liggen er sinds vorige week uit. En Jimmy en Lola vind ik dan nog begrijpelijke keuzes. Die kunnen alle twee serieus goed zingen en mijn favoriete in team Natalia (Camille) zong vorige week bij momenten vals. Maar Gilles en Jan dat begrijp ik dus niet. Sophie en Robin waren sowieso beter. Nadat Lisa eruitlag was Robin voor mij de winnares. Ze kon zingen, ook wat dansen en had presence. Van Gilles ben ik helemaal geen fan, ik vind dat die een zaagstem heeft en het is soms ook niet echt toonvast, Jan vind ik een geweldige kerel met veel schwung. Maar met alle respect voor hem. Het is The Voice, niet Idool of X-factor. En daar wringt voor mij het schoentje. Maja bon ik heb er natuurlijk weinig over te zeggen ;-).

  Like

 4. Ik heb twee van de vier geïnterviewd deze week en ik heb mijn best moeten doen om geïnteresseerd te zijn. Wat een saai programma is dat geworden. Die jury blijft die gasten maar ophemelen. Ze geloven er zo hard in, maar niet genoeg om hun carrière straks op de goede weg te helpen… En eigenlijk is het vooral een populariteitstest, want van die Gilles bijvoorbeeld zou je in geen honderd jaar een cd kopen omdat hij helemaal geen uniek stemgeluid heeft. Het hele boeltje is zo geforceerd en heeft voor mij vaker iets weg van een veredelde karaokebar dan een degelijke wedstrijd. Qua zangtalent zou die Lola moeten winnen, maar het zal uiteindelijk Gilles worden: een bescheiden jonge gast die zijn best doet en zich slim in de rol van underdog werkt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik kan het niet volgen vanavond, maar ik zet m’n geld op Jan.
  Volgens mij kan hij het grootst aantal mensen mobiliseren om te stemmen voor hem.
  We’ll see
  Maar de grootste kanshebbers dat ik dacht liggen er al uit: Lisa, Camilla

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s