Our twelve points go to… Belgium? #teamtesoro

Ze heeft dat goed gedaan gisteren. Laura Tesoro mag naar de finale in Stockholm! Op basis van wat ik al gehoord had, ging ik ervan uit dat Laura de finale wel zou halen. Gedachten uit puur patriottisme én een goed gevoel bij dat schattige meisje dat ooit nog het vriendinnetje van Guido in Familie speelde.

Gisterenavond keek ik, geheel onverwachts, toch naar de hele tweede helft van het songfestival. Er was geen patriottisme, noch favoritisme nodig om te weten dat What’s the Pressure zéker naar de finale mocht. Nee, moest. Want: de meeste muziek was ongelofelijk slecht. Niet matig, gewoon slecht! Een heel stel dramatisch jankende vrouwen en nog wat bizar uitziende mannen. Slechts drie acts konden ons helemaal of toch een beetje overtuigen: onze eigenste Laura, de Ierse Nicky Byrne (Hij kon me gisteren meer bekoren dan indertijd toen hij nog bij boysband Westlife zat) én de Deense jongens van Lighthouse X. Van mijn drie favorieten haalt enkele Laura de finale zaterdag. Onbegrijpelijk hoe de “Europeanen ” (enigszins relatief want ook Australië mag deelnemen) gekozen hebben.

Of toch wel: uiteraard stemmen we zaterdag ook een beetje voor onze Nederlandse buren hé! Go Douwe Bob!

Geloof jij in onze kansen?

15 comments

 1. Ik vind niet dat Laura een supersterk nummer heeft, maar de act was heel goed. Ze stond met veel flair op het podium en straalde frisheid en vrolijkheid uit. Dat was inderdaad een serieus verschil met de dramatische vrouwen van sommige andere landen en de echt slechte muziek. Ik fronste toch ook mijn wenkbrauwen toen de resultaten bekend gemaakt werden, maar dat België erbij is, is zeker terecht!

  Like

 2. België heeft een leuk nummer. Al een aantal keer voorbij horen komen na de Giro uitzending van Sporza afgelopen dagen (waar gisteren al een Belg won!). Als Nederlander hoor ik natuurlijk Douwe Bob te supporten. Verder vind ik Georgië erg sterk. Deed me erg denken aan de band rondom de Belgische broers Dewaele, Soulwax dus. Qua muziek het beste wat het songfestival dit jaar te bieden heeft.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja ik had ook wel verwacht dat hij er bij zou zijn. Maar toch liever Laura als 10e finalist dan Nicky. Misschien dat het Westlifepubliek van toen nu niet meer naar het songfestival kijkt. Ik heb hen altijd wel goed gevonden (maar was nog meer fan van Boyzone).

    Like

 3. Ik heb het niet live gevolgd maar vanmorgen gezien – ik had het liedje zelf nog nooit gehoord! Het nummer zelf is mijn ding niet maar wel een mooie act en heel goed gebracht. Dat moet toch wel een top 10 worden!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik duim voor Laura met haar jeugdig enthousiasme!
  En natuurlijk ook voor onze noorderburen die een nummer brengen dat opvalt in zijn ‘gewoonheid’.

  Like

 5. Ik heb de halve finale niet helemaal gevolgd dus val er middenin. Nadat ik een gehuurde film had uitgekeken, schakelde ik over naar televisie en waren ze net alle finalisten aan het opnoemen dus kon nog net op de valreep zien dat ze erbij is. Zal best spannend geweest zijn kan ik me zo voorstellen.Vanavond gaan we wèl gezellig naar de finale kijken, met lekkere snacks in ’t zetelke ;-).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s