What’s the pressure

Het circus dat Eurosong heet, is weer van start gegaan. Vanavond is “onze” Laura Tesoro aan de beurt in haar halve finale. Met “What’s the Pressure” hoopt ze in Stockholm de harten van Europa (en omstreken) te veroveren. Benieuwd of ze vanavond de halve finale overleeft. De andere kandidaten heb ik nog niet gehoord maar ik geloof wel dat Tesoro een kans maakt. Zeker als je haar liedje vergelijkt met sommige van onze vorige inzendingen. Remember “Like the Wind” van Vanessa Chinitor of dat verzonnen taaltje van Ishtar?

En zo duik ik weer even de Belgische Eurosonggeschiedenis in, op zoek naar mijn favoriete Belgische inzending aller tijden. Het is een spannende nek-aan-nekrace geworden tussen twee nummers uit de oude doos: “Soldiers of Love” (1987) van Liliane Saint-Pierre en “Jennifer Jennings” (1969) van Louis Neefs. Na wat getwijfel ga ik voor Jennifer Jennings. Wist je trouwens dat Louis Neefs twee jaar eerder ook al eens meedeed, met die andere klassieker “Ik heb zorgen”?

Wat is voor jou de mooiste/grappigste/meeste memorable Belgische inzending voor het songfestival? (Of voor de Nederlanders: leer ons jullie mooiste inzending kennen!)

26 comments

 1. Goh, dat is een moeilijke vraag. Soldiers of love is leuk, de twee nummers van Louis Neefs ook, Goeiemorgen morgen blijft een klassieker ;-), … Maar doe toch maar J’aime La Vie. Dat is het liedje dat ik me nog herinner uit mijn kindertijd en ik word er altijd weer vrolijk van!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb zo wel een ‘aangename’ herinnering aan Tom Dice.
  Niet dat ik fan was ofzo 😀 maar ik vond Tom ne sympathieke pee, ik vond het liedje oké en wij hebben toen het Songfestival gevolgd vanuit ons hotelkamertje in Rotterdam (zowaar met een beamer op een witte muur voor ons bed geprojecteerd!).

  Als ik moet kiezen tussen Liliane en Louis, kies ik toch Liliane 😉

  Like

 3. Ik zit nu al heel de dag met “What’s the pressure” in mijne kop. En ik ben eigenlijk helemaal niet into Eurosong. Een goed teken me dunkt. Ik hoop voor haar dat ze op z’n minst in de finale raakt. Dat verdient ze wel. Het is mss een minder sterk nummer dan dat van Loïc Nottet, maar toch wel leuk met een funky beat. Go Laura!

  Geliked door 1 persoon

 4. Louis Neefs is voor altijd verbonden met mijn grootvader, wij luisterde samen naar zijn liedjes, ken ze allemaal,….en het blijven mooie herinneringen,…..

  Geliked door 1 persoon

   1. het spijt me, maar da’s zo één van de mensen die me absoluut niet liggen. Hou niet van haar stem.

    Like

 5. Ik heb voor het eerst in héél veel jaren nog eens met een half oog gekeken. Ik vond Peter van de Veire wel grappig. Ik was niet heel erg onder de indruk van de stemmen wel van de effects die ik tussen het uitlezen van mijn Wallander zag. Het zou erg geweest zijn moest ons Laura daar niet bij gezeten hebben.

  Like

 6. Ik ben niet zo’n eurosongfestival-kijker, alhoewel als kind keken we er thuis altijd naar!
  Als ik aan Eurosong denk, denk ik automatisch aan J’aime La Vie… eentje uit de kindertijd 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s