As We Speak # 11

dessertVandaag zijn we 1 mei, het ideale moment om nog eens terug te kijken op de afgelopen maand.
– Sport: Blijft mijn zorgenkindje. Er is nog niets veranderd. Ik sport niet. Maar ik ben het wel van plan. Bij voorkeur morgen. Of anders overmorgen. Sport kijken lijkt me leuker. Roland Garros komt er weer aan. Ik had mezelf vorig jaar beloofd dat ik tickets zou kopen om eens live te gaan kijken. Maar wat was ik teleurgesteld toen ik de ticketprijzen zag… Nota aan mezelf: volgend jaar vroeger kijken zodat er ook nog betaalbare tickets zijn. Dit jaar supporter ik dus gewoon vanuit de zetel!
– Lezen: Gaat ook wat kalmer dan voordien. Voor onze leuke leesclub las ik “Lolita lezen in Teheran”. Leek me een heel goed boek, maar wat viel dat tegen! De volgende die we gaan lezen is “Jij zegt het” van Connie Palmen. Een boek dat ik normaal gezien nooit zou kiezen, dus ik ben heel benieuwd!
– Eten: Op kookvlak heb ik weer een paar stapjes vooruit gezet. Dat allemaal dankzij de immer sympathieke Lieve Byttebier en haar Cookery Class. Vorige keer leerde ik er een heerlijk stoofpotje van kip maken. Deze keer gingen we voor vis: vintage scampi als voorgerecht en Kabeljauwhaasje in de oven als hoofdgerecht. Het dessertje (met o.a. sprits, blauwe bessen en ricotta) zie je op de foto bovenaan.  Wie dat wil proeven, moet maar eens bij me langskomen… Gisteren proefden mijn zusje en mama van de scampi en het dessert en ze waren helemaal verkocht. Bedankt Lieve!
– Televisie: twee nieuwe series aan het volgen. Op zaterdagavond is er Whitechapel (een intrigerende serie met een vreemd sfeertje) en op zondagavond kijken we Blindspot. Woensdagavond is echter mijn favoriet, met de heerlijke James Spader als Raymond Reddington in The Blacklist.
– Muziek: een intrieste maand voor de muziekwereld. Ik heb er nog steeds geen woorden voor. (Voor wie toch niet weet waarover ik het heb, lees hier)
– Werken: Terwijl jullie dit lezen ben ik ongetwijfeld hard aan het werk. Neen hoor, niet voor iedereen betekent 1 mei congé. Via het systeem van flexi-jobs werk ik vandaag wat extra. Want de socialisten moeten na hun optocht toch een drankje kunnen bestellen he?!

Uitkijken doe ik deze maand naar het geplande blogetentje met een stel leuke vrouwen (Lees hen hier: Liese, Josie, Kelly, Sylvie, Renilde en Tiny). Daarnaast willen we zeker ook de knoop doorhakken over onze zomervakantie!

Hoe gaat het met jullie? En wat zijn de vooruitzichten voor mei?

22 comments

  1. Ik ben fan van zulke leuke overzichten. Sport dat ligt hier ook stil (niet zo’n sportief type, maar doe wel aan microbewegingen). Lekker koken èn lekker eten altijd leuk en zeker als je enthousiaste proefkonijnen hebt. Zo’n etentje onder bloggers lijkt me ook echt wel leuk, en weer wat nieuwe blogs om te ontdekken (waarvoor dank).

    Like

  2. Hier lukt het sporten al terug een beetje… het kan beter… maar het is een begin 😉
    Het lezen is in een stroomversnelling geraakt dankzij het mooie zonnige weer… wat heb ik het lezen in het zonnetje zo gemist!
    Voor de rest hoop ik dat mei ons vele mooie zonnige dagen mag geven zodat we er ten volle van kunnen genieten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s