Blind Getrouwd

Blind Getrouwd

Foto: VTM

Wat als je je jawoord geeft aan iemand die je nog nooit gezien hebt? Dat deden drie Vlaamse koppels in Blind Getrouwd, een programma op VTM.

Vooroordelen

Mijn mening was duidelijk: “een verschrikkelijk programma waar wellicht enkel marginalen zich voor zouden inschrijven“. Toch wou ik even checken of die mening van mij wel terecht was. Dus keek ik naar de eerste aflevering…

…En ik ben nog altijd aan het kijken. Volgende week zendt VTM de laatste aflevering uit. Waarom ik nog altijd kijk? Omdat het boeiende televisie is. Omdat je je gaat afvragen hoe zo’n experiment zou aanvoelen als je zelf mee zou doen. Omdat ik gewoon een ordinaire gluurder ben met nieuwsgierigheid én leedvermaak. En omdat ik intussen supporter voor Nuria en Stijn! – helemaal geen marginalen. Bye vooroordeel!

Drie huwelijken

Nochtans leek het de eerste aflevering duidelijk: zowel Daisy & Geert als Nuria & Stijn waren een totale mismatch. Enkel Jonas & Inge, daar zou je nog wat geld op durven zetten. Maar gelukkig is niet alles wat het lijkt.

Nuria en Stijn hebben zich ontpopt tot hét ideale koppel. Schattig om die twee bezig te zien. Jonas en Inge lijken nog niet goed te weten wat het wordt, maar qua persoonlijkheden denk ik wel dat de experten een geslaagde combinatie hebben gevonden. En Geert en Daisy… Ik word al wat ongemakkelijk door hun naam te typen. Blind Getrouwd is een heerlijk programma om naar te kijken. Maar naar Daisy en Geert kijken geeft me een ongemakkelijk gevoel. Verlos die mensen toch uit hun lijden. Eerst had ik medelijden met Daisy: gekoppeld worden aan een man als Geert (ik vind hem toch wat creepy overkomen…). Maar gaandeweg heb ik mijn mening moeten bijstellen: het is eigenlijk toch ook een heel erg vreemd meisje. (Ladies night = alleen in de zetel Familie kijken met een whiskey en chocolade?! ) Dus misschien klopt de combinatie wel?!

Mijn gok? Van de drie koppels denk ik dat enkel Nuria en Stijn de relatie echt een kans zullen geven.

Kijken jullie ook? En hoe denken jullie dat het zal aflopen? 

 

22 comments

 1. En hoe dat Geert de steeltjes uit de mandarientjes trekt om geld te besparen….. ik zou het niet durven op televisie!

  Like

 2. Ha, ik heb daar gisteren ook iets over geschreven, maar dan vanuit een andere invalshoek. Great minds think alike :-). Ik vind het een interessant programma en was aangenaam verrast toen het helemaal niet om een bende marginalen bleek te gaan die eens rap wilden scoren, maar om mensen die echt serieus op zoek waren naar een partner. Ik denk dat het tussen Nuria en Stijn wel goed zit, nochtans zag het er vooral in het begin voor Inge en Jonas veelbelovend uit. Ik denk dat zij het misschien toch ook nog verder gaan proberen. Bij Geert en Daisy wordt het niets, dat zie je inderdaad elke week opnieuw. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

  Geliked door 1 persoon

 3. de eerste keer toen ik stijn zag dacht ik “oh my god!” maar ik heb nu echt sympathie gekregen gedurende het programma. Die Geert lijkt me veel te beredeneerd in gewoon alles en hij heeft het jammergenoeg niet getroffen met Daisy want die lijkt me echt ijskoud…..

  Like

 4. Ik kijk niet, maar ik hoor er veel van via zo’n blogjes als het jouwe. Om eerlijk te zijn heeft het me nooit aangesproken en ik ben zelfs nu nog altijd niet nieuwsgierig…
  Dienen ene die de steeltje van de mandarijntjes haalde, was dat om minder gewicht te hebben en dus ook minder te moeten betalen? Of zie ik dat verkeerd?

  Ik ben eens benieuwd of jouw voorspelling gaat uitkomen! 🙂

  Like

 5. Wij volgen het hier ook 🙂 maar vinden het toch maar een rare gedachte, op die manier gekoppeld worden. Is wel voer voor leuke gesprekken met m’n dochter zo (ik schreef er zelf een tijdje terug ook een blogje rond 😉 ). En nu ook benieuwd hoe het gaat aflopen.

  Like

 6. Wij vinden het ook een za-lig programma! Soms zitten wij zo echt luidop bezig van “allé, pakt mekaar nu toch eens vast!”.
  In het begin had ik meteen een goed gevoel bij Inge en Jonas, en bij de andere koppels minder. Zo zie je maar dat het snel kan keren, en dat de eerste indruk niet alles is.
  Volgens mij komt dat helemaal in orde tussen Nuria en Stijn, en Inge en Jonas zie ik ook nog wel samen blijven (zeker nu Inge heel erg is opengebloeid). Maar Daisy en Geert, ai ai ai. Dat komt niet goed 🙂

  Like

 7. Aangezien ik Nuria en Stijn mocht huwen als “ambtenaar van de burgerlijke stand” kijk al minstens even geboeid als jou. Blijven kijken maandag. Ik mocht kennis maken met de ploeg achter de schermen en ik kan verzekeren, hier is echt veel over nagedacht. Het blijft een experiment en iedereen die zich hiervoor inschreef (meer dan 1000, jawel) wist dat. 80 mensen bleven over toen ze hoorden dat hier een huwelijk uit voort zou komen. Nu uitkijken of er ook een “blinde baby” op komst zal zijn na een jaar, zoals in Denemarken. BTW, leuke blog Valerie!

  Like

 8. Ik denk ook enkel Nuria en Stijn, die zijn echt complementair. Daisy en Geert is toch geen goeie match precies, ze hebben elkaar zelfs niks te vertellen. Ik heb ooit naar de Amerikaanse versie, op Vijftv geloof ik gekeken en daar zijn 2 koppels uitgekomen. Een ervan (Courtney en hubbie wiens naam ik nu niet kan opkomen) zie ik van tijd tot tijd nog passeren op Facebook en die zijn toch nog altijd samen. Het kan dus toch.

  Like

 9. Ik was ook behoorlijk kritisch, maar ik had begin deze week een interview met één van de koppels, waardoor ik er nu wel enige sympathie voor heb. En ja, ik weet al hoe het afloopt en nee, ik mag het niet verklappen. 🙂

  Like

 10. Ik kijk er ook naar, als ik het niet vergeet en diene Jonas mogen ze altijd mijn richting uit sturen als niet lukt voor hem 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s