Zeer goed hout – Martine de Kok

Ik doe wekelijks heel wat kilometers met de wagen. Tijdens die vele uren in de auto luister ik vaak naar de radio. Omdat al dat gepraat na een tijdje toch wat gaat vervelen, zet ik regelmatig ook een cd op. Ik ben het soort mens dat goede muziek nooit beu word. Zo heb ik eens zes maanden naar dezelfde cd van Hugh Laurie geluisterd. Of luisterde ik drie maanden lang naar dezelfde vijf nummers van Lana del Rey. Ik beken: ik ben een muzikale autist.

De laatste weken zoek ik het iets dichter bij huis. Ik kreeg de prachtige cd “Zeer goed hout” van de Antwerpse zangeres Martine de Kok. Al bij de eerste luisterbeurt was ik helemaal verkocht. Muzikaal gevarieerd. Eigenzinnig. Herkenbare teksten. En ongelofelijk schoon. Schrik niet van een fanfare die plots passeert. Laat je verrassen door pareltjes van songs. “Plastieken Stoel” kreeg al meteen een speciaal plaatsje bij mij. Een prachtnummer over een man die terugkijkt op zijn leven. Ook “Billy” (zie filmpje hierboven) heb ik al vaak op repeat gezet.

Wil je Martine eens live aan het werk zien? Vanavond is er de vinyl release van “Zeer goed hout” in de Arenbergschouwburg. Check hier alle info.

Welke cd blijf jij opnieuw beluisteren?

10 comments

 1. Ik ken het niet, maar ga het zeker eens beluisteren. 21 van Adele was lang de enige CD die ik in mijn auto had liggen en die heb ik dus tot in den treure gedraaid, vooral de 6 nummers die er bovenuit staken. Ik zong zo hard (en vals) mee dat de ruiten ervan trilden ;-).

  Like

 2. Ik luister altijd naar de radio in de wagen: ’s morgens Q-Music, vanaf 9u Radio 1 en vanaf 18u terug Q-Music. In het weekend en de vakanties bijna altijd Nostalgie. Toch ook wel een beetje een autist op dat vlak, heb ik de indruk.

  ps: Ik heb geen cd-speler in mijn auto. ;-))

  Like

 3. Bij mij staat meestal de radio op (StuBru of Radio 1), maar als ik een lange rit voor de boeg heb zet ik wel eens een muziekje op. Ik heb een usb-stick in mijn auto: heel handig, maar het geeft wel gigantische keuzestress!

  Like

 4. ik kende Martine helemaal niet, maar vind dit een prachtig nummertje!
  Het doet me wat denken aan andere Nederlandstalige zangeressen zoals Eva de Roovere en Jackobond (Riet Muylaert). En wellicht zijn er nog zoveel andere onbekende maar hele mooie stemmen in ons landje, spijtig dat we niet alles kunnen kennen.

  Meestal luister ik naar de radio (Stubru of Radio 1), maar als ik in de wagen een cd inplug blijft ie daar meestal wel een tijdje zitten. En dat kan om het even welke cd uit mijn collectie zijn… 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s