Falderie en de Elzas

straatsburg, strassbourgDe eerste week van de paasvakantie stond gelijk met een weekje verlof ten huize Falderie. We besloten er een weekje op uit te trekken, richting Elzas. Zo kwam het dat wij enkele dagen vertoefden in het kleine stadje Niederbronn-les-Bains, zo’n vijftig kilometer ten noorden van Straatsburg.

Over het weer kunnen we kort zijn. Dat was ronduit slecht. Maar we trokken naar de Elzas om te luieren en te ontspannen, niet om intensief te “citytrippen”. De regen kon ons dus niet zoveel schelen. Onze hoofdbezigheden de voorbije dagen? Eten, drinken en genieten van de wellness.

Wat we nog deden? Een rondje gokken in het plaatselijke casino, wijn en crémant proeven (en kopen uiteraard. Een stukje vakantie mee naar huis), een dagje Straatsburg én een terugreis langs de Champagnestreek.

Wat me het meest is bijgebleven? Het was een leuke trip, mchoucrouteaar de Elzas is niet meteen de meest verfijnde regio van Frankrijk. De mensen zijn wat stuurser/minder klantvriendelijk en het eten is werkelijk boers. Maar de liefhebbers van choucroute kwamen wel aan hun trekken!

Heb jij nog speciale plannen deze paasvakantie?

 

20 comments

 1. Zalig toch een paar daagjes genieten! En ik breng ook graag (eetbare) souvenirs mee van vakantie… als je dat dan gebruikt of eet, ga je toch altijd eventjes terug op reis, niet? Groetjes, Kathleen

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zat een paar dagen in Berlijn, en daar was het ook niet echt stralend weer. Maar ach, koffiebars genoeg om in te schuilen 🙂 Is Straatsburg eigenlijk de moeite? Als kind ben ik er ooit geweest, maar ik herinner me er niet veel meer van.

  Like

 3. Altijd jammer vind ik het toch als het weer tegen valt… Afgelopen krokusvakantie zijn wij drie dagen uitgeregend geweest in Amsterdam, vond ik toch wat een domper. Voor dezez vakantie is het plan om alles op het gemak te nemen 🙂

  Like

 4. Jammer van het weer.. gelukkig ging je er alleen naartoe om te ontspannen. Die stadjes met die gekleurde vakwerkhuizen vind ik er altijd wel leuk uitzien, maar verder had ik op de 1 of andere manier al dat idee gekregen van de stuursheid van de mensen enzo… vandaar dat het er hier nog nooit van gekomen is… de Elzas. Wie weet.. ooit 🙂

  Like

 5. Altijd leuk een paar daagjes weg… Blij dat jullie genoten hebben! Wij gingen naar de kust, de weersvoorspellingen zagen er schitterend uit, maar het viel een beetje tegen…

  Like

 6. De Elzas is een mooie streek voor er even tussenuit. Zelf bezocht ik eerder Straatsburg en ik ben altijd verkocht bij het zien van die zo typische vakwerkhuisjes. Hier geen speciale plannen wat de verdere Paasvakantie betreft, gewoon genieten volgens wat het weer toelaat :-). Graag komen lezen weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s