En De Mol is…

spotlight_programmapagina_3Nog één aflevering te gaan. Laat ik me dus ook nog één keer belachelijk maken. De allerlaatste keer. (Toch als het over De Mol gaat). Ik ben werkelijk geen goede mollenjager. Ik dacht al dat Issabel de mol was. Ik dacht al dat Bruno de mol was. En ik was er rotsvast van overtuigd dat Gilles het spel zou moeten verlaten.

Niets van dat alles: Hanne, Cathy of Gilles is de mol. Wie o wie? Terwijl Cathy de allereerste afleveringen de grote verdachte was, is zij volgens de verschillende krantenpolls nu de minst verdachte kandidaat. De gedoodverfde winnaar zelfs. De West-Vlaamse Hanne werd de eerste afleveringen afgeschilderd als de heilige onschuld. Intussen zien de polls er helemaal anders uit. In eentje zag ik zelfs dat maar liefst vijftig procent van de kijkers haar verdenkt. En Gilles? Ook hij lijkt, net als Cathy, verbeten om te winnen. Niet extreem opvallend, maar toch nog altijd van de partij.

Laat ik nog eens een laatste, hopeloze poging wagen om de Vlaamse mol te ontmaskeren… Hoewel ik van bij het begin dacht dat Cathy het vooral niet zou zijn, ga ik toch op haar gokken. Het zou een meesterlijke mol zijn. Bij de start van het programma hyperverdacht en stilaan steeds minder en minder. De stukken van Newsmonkey (hier en hier) doen me weer wat twijfelen. En wat met Hanne?

En als Cathy dan toch niet de mol is (grote kans gezien mijn pogingen de afgelopen weken), laat haar dan toch minstens het programma winnen!

For the last time: zit je mol er nog in? Wie is je finale gok?

20 comments

 1. Ik zeg van het begin Hanne de mol is en die zit er nog altijd in, dus ik blijf op haar gokken. Ik denk echter steeds meer dat Cathy zich toch ook wel raar gedraagt, dus misschien toch… Gilles verdenk ik niet, dus als hij het is, was hij een heel goede mol!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ga trouwens ook niet rechtstreeks kunnen kijken naar de finale wegens een afspraak, dus ik ga een paar uur social media en de radio moeten ontwijken zodat ik toch nog vol spanning kan kijken.

   Like

 2. laat ons eerlijk zijn, ze kunnen alle drie wel de Mol zijn. Ze misleiden ons allemaal, door toneel te spelen, te liegen en bedriegen…
  Ik had de laatste weken Hanne in het vizier, maar finaal ga ik toch voor Cathy. Duimen maar!

  Like

 3. Ik had heel lang Stijn voor ogen. Hij leek me de ideale mol. Nu denk ik aan Hanne.. Gilles is ook nog een kleine kans. Cathy denk ik echt niet..

  Like

 4. Mijn mol is ook Hanne, al van de derde aflevering of zo. Daarvoor dacht ik Cathy, tot ik besloot dat dat er te vingerdik op lag. Moest het nu toch Cathy zijn, zou ik dat dus ook teleurstellend vinden omdat het dan heel slecht verborgen was, in vergelijking met de originele drie seizoenen. Denk ik maar aan die’c’ in de vingerafdruk e.d. Gilles heb ik op geen enkel moment tijdens de reeks verdacht. Dus als het Gilles is dan denk ik vooral: “well played”. Maar Hanne is dus m’n finale keuze :-).

  Like

 5. Hanne is mijn mol, maar Cathy doet me weer twijfelen, hé. Het zou meesterlijk zijn, mocht het dan toch Cathy zijn. Mocht het nu Hanne zijn, zou ik toch wel een heel klein beetje teleurgesteld zijn.
  En Gilles? Die gun ik echt wel de winst!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s