Verbeelding Book Challenge #2

verbeelding book challenge, boeken, lezenIn januari sprak ik jullie al over de Verbeelding Book Challenge waaraan ik zou deelnemen. Februari is qua lezen een barslechte maand geweest. Stilaan kruip ik echter uit het dal en begin ik terug naar een leuk boek te grijpen.

Eens kijken welke items ik in de Verbeelding Book Challenge mag afvinken…

5. een humoristisch boek

26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…)

Pogingen iets van het leven te maken las ik voor de website Womenation. Het is het dagboek van de 83-jarige Hendrik Groen die een Amsterdamse bejaardentehuis onveilig maakt. Groen (of wie er ook achter het pseudoniem schuilgaat…) geeft een humoristische inkijk in zijn leven. Of hoe puntje 5 werd afgevinkt. (In tegenstelling tot Sabrina vond ik het niet zo’n goed boek. Weinig kans dat ik de opvolger zal lezen.

Een man die Ove heet las ik voor onze leesclub. Wat mij betreft kan dit boek ook tellen voor puntje 5. Hoewel het boek her en der wat grimmig was, zat er ook ongelofelijk veel humor in. Een prachtig boek, dat ik op één dag heb uitgelezen. (Ik beken: er zat wat tijdsdruk achter, maar het was ook gewoon ongelofelijk goed!) De auteur, Frederik Backman, switcht regelmatig van heden naar verleden – en weer terug.

Wie nog op zoek is naar een leuk boek om te lezen: ik ben momenteel bezig met Pauwblauw van Rosanne Hawke. Over een Pakistaans meisje dat onterecht wordt beschuldigd van blasfemie (godslastering). Een intriest maar wondermooie boek.

Hoe vergaat het lezen jullie?

9 comments

 1. Redelijk goed momenteel. Ik ben bezig in ‘Kom hier dat ik U kus’ en ik vlieg erdoor. Pauwblauw lijkt me ook echt iets voor mij te zijn. Nog eentje om toe te voegen aan mijn lijst op Goodreads dus ;-).

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb “de mand die Ove heet” ook gelezen maar er was iets aan de schrijfstijl van de auteur dat me op den duur tegenstak.

  Like

 3. Na een wat minder goede leesmaand in februari lijk ik uit het dal gekropen te zijn 🙂 Pauwblauw kende ik nog niet, dus ik noteer het bij op mijn ‘te lezen boeken’ lijstje!

  Like

 4. De man die Ove heet vond ik ook leuk en hoewel jij er niet zo’n fan van bent ga ik “Pogingen iets van het leven te maken” toch in mijn achterhoofd houden, want voor het puntje humor heb ik momenteel nog niet echt veel ideeën 🙂
  Pauwblauw klinkt heel erg de moeite, bedankt voor de tip!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s