Falderie probeert de groepsaankoop energie

Den elentriek is duur, dat moet ik jullie ongetwijfeld niet vertellen. Nog een Turteltakske erbij en de rekening swingt helemaal de pan uit. Gelukkig zijn er dan goede initiatieven als de groepsaankoop energie. (Wie er toch nog niet gehoord van zou hebben: de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen verzamelen zo veel mogelijk burgers die samen de markt op gaan om groene stroom en gas aan te kopen aan een voordeliger tarief)

Omdat we ons er ten huize Falderie ook bewust van zijn dat de energierekening steeds duurder wordt, hebben we ons ingeschreven voor de bewuste groepsaankoop. Intussen kregen we een voorstel in onze mailbox dat ons belooft dat we ruim 500 euro op jaarbasis zouden uitsparen. (De verschillen in prijzen tussen Electrabel en de firma die ons wordt voorgesteld zijn overigens hallucinant!)

Wij gelukkig. Maar ook een beetje huiverachtig voor het onbekende. Gaat dat allemaal wel vlot verlopen en gaan we ook effectief geld besparen?

Daarom mijn vraag aan jullie: heeft er iemand al ervaring met die groepsaankoop? Raad je het me aan? 

22 comments

 1. Wij hadden interesse voor de groepsaankoop in Oost-Vlaanderen, maar ik vond het nog niet zoveel schelen met hetgeen we nu hebben als tarief en dus heb ik het maar zo gelaten. Nu we verhuizen, ga ik daar echter wel aandachtiger naar kijken en mee bezig zijn. Volgend jaar schrijf ik me alleszins opnieuw in om te zien wat eruit komt.

  Like

 2. ik heb er geen ervaring mee, maar ben wel zeer benieuwd naar jouw bevindingen hierover en de naam van die andere firma… 🙂 Ik sta namelijk in nauw contact met een bepaald bedrijf… 🙂

  Like

 3. Wij doen dat al jaren, aanvankelijk met de gemeente, later met de provincie. En ja, je bespaart er wel degelijk heel wat mee.
  Ieder jaar opnieuw wordt de toestand herbekeken. En wordt er een nieuwe groepsaankoop gepland. Vaak hebben we elk jaar een nieuwe leverancier, maar die overgang verloopt moeiteloos.
  Mijn besluit: zeker en vast doen, Falderie.

  Like

 4. We hebben dat nog niet gedaan en ons er ook nog niet in verdiept. Momenteel zitten we goed (denken we) en als ik dan het recente verhaal hoor dat er (opzettelijk of niet) verkeerd werd gerekend voor een groepsaankoop, een foutje dat pas werd gevonden nadat een pientere deelnemer alles eens goed had bekeken, heb ik een beetje twijfel..

  Like

 5. ik heb al aan enkele groepsaankopen deelgenomen, en meld me ieder jaar opnieuw aan. Toevallig komt morgen een medewerker van Electrabel langs om ons te overtuigen van hun betere voorstel, ben al benieuwd… 😉

  Like

 6. Wij doen al drie jaar mee met die van Antwerpen. Het eerste jaar leidde dat wel tot een kater. Tot dan moesten we enorm veel geld betalen toen we nog in ons appartementje woonde bij Electrabel en kregen dat jaar op het einde van het jaar veel geld terug. Omdat we echt hadden moeten ‘krabben’ om telkens alle rekeningen te betalen, stelde ik dus voor om mee te doen aan de groepsaankoop. Probleem was dat we op dat moment al een half jaar in ons nieuwe huis woonden, maar de aankoop nog gebaseerd was op het verbruik in ons appartement. De berekening die we kregen was hallucinant, maandelijks moesten we 100 euro minder betalen dan bij Electrabel. Het leek ons logisch, want we hadden toch zoveel teruggekregen. Tot we dus op het einde van het jaar 780 euro moesten opleggen!!! Ik ben dan onmiddellijk de berekening beginnen maken en zelfs met dat bedrag opleg zaten we nog goedkoper dan bij Electrabel. Dus toch maar terug meegedaan. Vorig jaar hebben we onze maandelijkse bijdrage dan wat opgeschroefd en we moesten op het einde van het jaar maar 28 euro opleggen. En dit jaar zitten we met de groepsaankoop voor het eerst bij een andere leverancier (Eni, de twee jaar ervoor was het Essent). Maar dus moraal van het verhaal, het is vaak echt goedkoper, maar als de maandelijkse bijdrage echt heel verschillend is, betaal dan mss wat meer ;-).

  Like

  1. Eigenlijk maakt zo’n groepsaankoop totaal niet uit, want uw tussentijdse factuur word berekend op basis van het verbruik van het vorige jaar + hoeveel personen er wonen. Als ge net in een nieuwe woning zijt komen wonen is het eerste wat iemand zou moeten doen, zijn meterstanden doorgeven een de NETBEHEERDER, want energie leveranciers, moeten dat wel doen voor jou, maar als ge daar moet op wachten zijt ge vaak de sigaar…

   Like

 7. Ik zou me in elk geval NOOIT aan die groepsaankopen wagen. Klinkt mooi, maar is een hele miserie met die kortingen en “goedkoper tarief” wanneer ge iets moet nakijken en berekenen, trust me on that one.

  Like

 8. Wij hebben dit jaar ook meegedaan en bleven bij dezelfde leverancier (Eni), maar dan aan een goedkoper tarief. Ik denk wel dat je ieder jaar moet meedoen om er echt van te profiteren, want de tarieven gelden maar voor een jaar, he.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s