Tiny vraagt, Falderie draait!

Tiny daagt ons uit, met een tag over muziek uit een ver verleden. Zelf legt ze het zo uit:

Noem het een tag, noem het een stokje, noem het gewoon een zot idee. Ga eens op zoek naar een liedje van een hele tijd geleden. Zo lang geleden dat je zelfs nog niet eens geboren was. Maar toch blijft het hangen, vind je het mooi of net niet – dat kan ook

Zelf herinnert Tiny ons aan Buddy Holly, een nummer uit 1959. Zelf ga ik het een jaar of zeventien verder zoeken. Ik flits jullie terug naar het gezegende jaar 1976. Een jaar waarin er nog lang geen sprake was van deze Falderie.

Mister John “Music” Miles brengt voor het eerst zijn wondermooie song “Music” uit. Een kunstje dat hij in 1982 nog eens overdoet volgens Wikipedia. Ook toen was ik nog niet geboren.

Music vind ik misschien wel het allermooiste liedje ooit. Emotioneel, breekbaar en toch spreekt er tegelijkertijd een sterkte uit. Er hoort ook een herinnering bij: een aantal jaar geleden heb ik als student bij Night of the Proms gewerkt. (Nu ja, niet bij de Proms zelf, wel bij de catering) Een heerlijke tijd. Het was het jaar van de editie met Macy Gray, Chic, Kid Creole, Soulsister,… Elke keer dat we werkten, kregen we ook de kans een groot deel van het concert te bekijken. Dat betekent: élke avond hetzelfde concert zien. En toch verveelde het niet. (Behalve misschien Macy Gray. Een fantastische zangeres, maar we vroegen ons elke keer af: zou ze haar nummer tot het einde kunnen zingen, of velt de drank haar eerder?) Vooral John Miles niet. Elke keer dat hij Music zong, was een emotioneel moment in het concert. Zéker in combinatie met dat fantastische orkest. Night of the Proms zou Night of the Proms niet zijn zonder de ongelofelijke John Miles. Voor mij ís hij zelfs Night of the Proms.

Geniet met me mee:

Lieve mensen, doe Tiny een plezier en verspreid nog meer mooie muziek in de blogwereld en ver daarbuiten!

14 comments

 1. O ja, wat een mooie klassieker! En het doet me inderdaad altijd denken aan Night of the Proms… Zalig! Ik ga ook eens nadenken over deze tag, lijkt me een leuke uitdaging!

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh de Proms, wat een herinneringen. Vroeger een paar keer met klasgenoten heen geweest, met de bus. En toen ik event studeerde, zijn we eens achter de schermen mogen gaan kijken (en naar de show natuurlijk), ook heel wat mooie herinneringen. We hebben toen echt een dik feestje gebouwd.

  Like

 3. Het spijtige aan dit nummer is dat het een bepaalde periode tot treurens toe werd gespeeld. Soms is het beter om er enkele jaren af te blijven en dan weer te spelen. Maar enn klassieker blijft het wel !

  Like

 4. Dat werd ooit door een muzikant gespeeld tijdens een trouwmis waar ik ooit naartoe ging. Dat was zooo vals gezongen toen dat ik dat nooit meer van elkaar kan loskoppelen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s