De zoektocht naar De Mol

de molGisteren namen we afscheid van Manuella. Ook Marc en Ruth moesten hun koffers al pakken. Geen van deze drie verdacht ik de voorbije aflevering.

U hebt wellicht wel door waarover ik spreek: De Mol is terug begonnen en de zoektocht is gestart. Ik ben nieuwsgierig. Maar ook een beetje teleurgesteld.Want de suspense, het meeleven, de verwondering over de verschillende opdrachten… Het is allemaal wat minder impressionant dan bij de eerste drie seizoenen. Het is een beetje zoals gaan eten in een fastfoodtent: soms is de goesting groter dan de uiteindelijke beleving. De verwachtingen waren hooggespannen maar worden toch niet helemaal ingelost.

Maar de aantrekkingskracht is er nog steeds. Eens je begint te kijken, moet je verder kijken. Omdat je meegezogen wordt door de vraag: wie is de mol?

Ik weet het niet. Ik weet het écht niet. De twee kandidaten die ik al vrij snel van mijn lijstje heb geschrapt zijn Cathy en Thibaud. Omdat ze zichzelf té veel willen profileren. Issabel en Bruno staan momenteel het hoogst op mijn verdachtenlijst. Maar ook de vrolijke West-Vlaamse Hanne zou wel eens een stiekem molletje kunnen zijn. We blijven kijken en hopelijk komen we stap voor stap dichter bij de oplossing.

Kijk jij ook? Wie is volgens jou de mol?

28 comments

 1. Wel ik deel je mening, ik vind het ook niet slecht, maar de glans is er een beetje af….
  Maar het blijft leuk gevonden en ik weet écht niet wie het zou kunnen zijn…
  🙂 We’ll see….

  Like

 2. ik vind de opdrachten toch wel redelijk goed gevonden, ik vond het gisteren spannend eigenlijk. Ik verdenk momenteel Stijn. Cathy zeker niet (ik kan haar ook niet zo goed verdragen, ben ik de enige?)

  Like

 3. IK heb verleden week gekeken en ik vind het ook minder boeiend dan jaren geleden. IK denk dat we ondertussen al veel te veel gewoon zijn aan zulke programma’s, terwijl het indertijd heel straf was, lijkt het nu allemaal minder straf. Voorlopig geef ik de voorkeur aan kiezen voor Liefde voor muziek.

  Like

 4. Ik vind het de max!
  Ik verdenk Hanne, al van de eerste aflevering.
  Cathy kan ik niet rieken of zien 😉
  Stijn fascineert mij maar ik denk niet dat hij het is.
  Op naar volgende week!
  En o ja, die proef in de directeurswoning had ik zelf ook supergraag gedaan!

  Geliked door 1 persoon

 5. Weet je wat ik raar vind dat de “ouderen” er als eerste uitgaan,…..ik blijf fan, maar ik zou niet kunnen zeggen wie de Mol is,…..:-)

  Like

 6. Ik was ten tijde van de eerste reeksen te jong om die seizoenen echt te herinneren, dus ik kan niet echt vergelijken. Gisterenavond zat ik alvast wel weer op het puntje van mijn stoel bij de vrijstellingsproef. Volgens mij is het Cathy zeker niet, want dat ligt er te dik op. Thibaud kan het volgens mij echter wel zijn, want hij deed toch al een paar verdachte dingen, zoals de meeste proeven niet afwerken, een ‘afleidingsmanoeuvre’ toevallig toch in de richting van Cathy gooien… Maar ook Bruno staat hoog in mijn verdachtenlijst. Het zou wel cool zijn als Hanne de mol is, want zij woont niet alleen in het dorp naast het mijne, ze is ook nog eens het lief van een kennis van mij 😉 West-Vlaanderen boven!

  Like

 7. Ik vind het echt wel de max! Ik ga er dan ook helemaal in op en wist ook Steven te overtuigen (die had het programma nog nooit gezien).
  De eerste opdracht gisteren vond ik echt wel de beste tot nu toe. Zó spannend!
  Ik dacht heel eventjes dat onze Manuella de mol was omdat ze nu ook niet echt opviel, maar neen dus.
  Cathy en Thibaud profileren zich veel te opvallend als mol (zeker gisteren tijdens de eerste proef). Het zou me sterk verbazen dat één van hen de mol is.
  Bovendien kan ik Cathy echt niet uitstaan: wat een irritant mens. Dit geheel terzijde natuurlijk.
  Bruno en Hanne zijn gisteren een paar plaatsen gestegen en Stijn vertrouw ik ook niet helemaal.

  Like

 8. Ik heb de laatste aflevering nog niet gezien, dus ik was hier beter niet komen lezen ;-). Mijn gedacht is al elke aflevering veranderd. Eerst dacht ik Hanne, vorige week Manuella (ik verdenk altijd de mensen die op het eerste zicht totaal geen mol lijken), maar als die laatste eruit ligt, zal ik toch maar weer Hanne zeggen. Al zegt mijn pa dat het Thibaud is en hij zit er bij zo’n dingen doorgaans boenk op.

  Like

 9. Ik ben akkoord met Lotte, Thibaud staat ondanks alles nog steeds hoog op mijn mollenlijstje.
  Wij zitten hier altijd ook te roepen van ‘oh dat zou ik goed kunnen’ of ‘oh dat zou echt niks voor mij zijn’. ‘k Vind het al tof dat we eens een serie volgen die we allebei wel goed vinden.

  Like

 10. zoals je weet ben ik ook fan van het programma. En ik vind het nog steeds spannend.
  Jammer dat mijn theorie een beetje aan diggelen viel door de exit van Manuella, maar ik blijf erbij dat wie teveel opvalt nu volgens mij de Mol niet kan zijn.
  Hanne valt dan wel op, maar in positieve zin. En net daarom zou het wel eens kunnen zijn dat zij ons verrast. En blijkbaar zitten we toch wat op dezelfde golflengte met de andere verdachten… 😉

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik vind het nog altijd super! De eerste aflevering ging ik voor Cathy, maar zoals hierboven ook al gezegd dat zou er te dik op liggen… maar je weet het natuurlijk nooit… Op dit moment verdenk ik Hanne het meeste, maar volgende week misschien weer iemand anders…

  Like

 12. Het is de eerste keer dat ik het zie, dus ik ben nog super enthousiast. Als mijn opleidingen gezichten en hun expressies met niet in de steken laten is het zeker niet Gilles en zeker niet de juffrouw die als 2de haar naam zag ingetypt worden. Stijn is een kandidaat bij mij, maar die kan ook gewoon buitengewoon intelligent zijn. Bruno met zijn aimabele houding is ook een verdachte bij mij.

  Geliked door 1 persoon

 13. dju toch, wij kijken ook, maar steeds wat uitgesteld: we nemen het op om dan later samen met onze kroost te bekijken…nu weet ik dus al wie eruit ligt 🙂 (maar wees gerust: ik hou het netjes geheim voor de rest van mijn gezin!). Ik verdenk Hanne eigenlijk al van de 1ste uitzending; geen idee waarom, maar mijn buikgevoel zegt dat….we zullen wel zien of ik mijn buikgevoel weeral mag vertrouwen deze keer 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s