Wanneer Valentijn niet leuk is.

Je kon er moeilijk naast kijken de voorbije dagen; overal verschenen roze hartjes en ballonnetjes. De gevreesde Valentijn is weer in aantocht! Ik heb helemaal niets tegen Valentijn, maar zelf heb ik het nooit gevierd. Ik geloof in het eeuwige cliché: als koppel moet je ernaar streven om van elke dag een Valentijnsdag te maken.

Sinds ik mijn man heb leren kennen, ergert het hele Valentijnsgebeuren me wel wat. Het zit namelijk zo: ik ben getrouwd met een Valentijnskindje. Jarig op 14 februari. Wel handig voor mij, want zo’n datum zal ik nooit vergeten.

Wat minder handig is: terwijl zowat de hele wereld Valentijn viert, willen wij gezellig zijn verjaardag vieren. Gaan eten betekent op zo’n dag: verplicht het (veel te dure) Valentijnsmenu nemen in een restaurant propvol verliefde (of zich verplicht voelende) koppeltjes. Niet leuk. En daarom doen we het vanaf nu anders.

Willen we gaan eten voor zijn verjaardag? Dan doen we dat de dag ervoor of erna. En dit jaar kozen we voor een dagje wellness in Melsbroek. Zo midden in de week, dat voelde misschien nog meer Valentijn dan midden in het opgefokte gedoe.

Vieren jullie Valentijn?

34 comments

 1. Wij doen ook niks speciaals vandaag (al kreeg ik wel een lief briefje op mijn ontbijtbord). Omdat dit weekend de kinderen bij ons zijn, stellen we het uit tot volgende week, dan staat er “tête à tête” in de agenda, en meer weet ik niet. 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Wij zeggen altijd dat het voor ons het hele jaar door Valentijn is, en we niets speciaals zullen doen, maar toch… Vrijdagavond, gisterenavond en vanavond klonken/klinken we eens extra met een glaasje champ, een extra lekker hapje,… En zo blijft het toch elke dag Valentijn :). We leven maar één keer…
  Nogal wat bloggers zijn fan van wellness, heb ik al ondervonden. Groot gelijk dat je die verjaardagen ‘rond’ 14 februari viert, want het ‘opgefokte gedoe’ bij Valentijn met veel te dure prijzen overal vind ik ook belachelijk…

  Liked by 1 persoon

 3. Ik haal meestal bloemen maar doe dat ook de dag of 2 dagen ervoor. Dit jaar heeft mijn vrouw zelfs haar bloemen zelf gekocht omdat ik op die manier niet zelf moest gaan. Het is inderdaad een opgeklopt iets, al die feestdagen die ons het gevoel geven om “iets” te moeten doen. Ik heb dat gevoel trouwens bij veel feestdagen, het zijn allemaal commerciele opgezette dagen die moeten aanzetten tot kopen. Het ergste van deze dagen is dat je je bijna schuldig gaat voelen als je er niet aan mee wil doen.

  Liked by 1 persoon

 4. Wij hebben elkaar een kaartje gegeven, maar daar blijft het dan ook bij. Zo op restaurant een dure menu gaan eten tussen andere mensen die daar wat geforceerd romantisch zitten doen, neen merci. Wij vieren onze liefde wanneer wij daar zin in hebben en heel het jaar door :-)!

  Liked by 1 persoon

 5. Mijn madam moet immer werken op Valentijn; het is een hoogdag wat de bloemenverkoop betreft. En ik zit wat Valentijnlogjes te lezen. Kwestie van alzo de sfeer toch wat op te snuiven.

  Like

  1. Nog zo’n bijverschijnsel van Valentijn: ik heb onlangs gehoord dat bloemen die dag vaak het dubbele van de prijs kosten. Daar schrok ik wat van. Jij zit bij de bron; klopt dat inderdaad?

   Like

   1. Het dubbele van de prijs is misschien wat overdreven, maar ze zijn wel duurder, ja. Dat komt omdat veel bloemen, vooral rozen, worden achtergehouden voor Valentijn. Die dag – en de dagen er vlak voor – is de vraag veel groter dan het aanbod. Vandaar de tijdelijk hogere prijs.

    Like

 6. Wij houden ook niet zo van dat commerciële gedoe en dus geen haar op mijn hoofd die eraan zou denken om op die dag romantisch te gaan dineren. Wat ik wel graag doe is thuis iets lekkers voorzien! Vorig jaar was dat een uitgebreid ontbijtje en dit jaar maakte ik taartjes die we straks samen gaan opsmullen!

  Liked by 1 persoon

 7. Wel we hebben ook veel te vieren rond valentijn! We zijn getrouwd op 2 februari, hebben elkaar leren kennen op 12 februari en zijn op 12 februari nog eens hertrouwd op het strand op een droomeiland. We vieren het dan ook altijd rond valentijn, meestal op de zaterdagavond. Als valentijn midden in de week valt, gaan we zeker niet uit eten op de dag. Gisteren viel helamaal tegen. Ik had al lang geleden een restaurant uitgezocht, komen we toe stonden we niet op de reservatielijst. Na een uur wachten aan de bar met een drankje, zijn we het afgetrapt. Heb nog snel een andere eetgelegenheid opgezocht.

  Like

 8. Ik kan me inbeelden dat het vervelend kan zijn als je net iets te vieren hebt op of rond Valentijn. Want dan kom je inderdaad ongevraagd in die gekte terecht. Zelf ben ik single, maar ik stoor me niet echt aan Valentijn. Tenzij dan aan stroperige liefdesverklaringen op de radio of zo, dan draai ik naar een andere zender:-)

  Liked by 1 persoon

 9. Ik ben ook getrouwd met een Valentijnskindje. Vroeger aten we voor zijn verjaardag thuis Chinees of take-out van zijn favoriete Japanner, zodat hij toch maar niet moest koken op z’n eigen verjaardag. Op een bepaald punt (wsl toen we beter begonnen te verdienen), hebben we dat omgezet naar gaan eten in een sterrenrestaurant. Dat betekent goed op voorhand boeken, maar 2 van de drie keer (waaronder ook vandaag) was dat geen speciale Valentijnsmenu. En die derde keer vond ik dat ook niet echt storend. Het enige wat ik toen wel storend vond (was vorig jaar), was dat we met mijn 29ste verjaardag ook daar waren gaan vieren en dat ik een extra dessertje gekregen had en ik had niet eens gezegd dat ik jarig was. Ze hadden dat via mijn online profiel kunnen zien. Met zijn verjaardag liet ik specifiek weten dat hij jarig was en hij kreeg niets. Precies of dat op zo’n dag niet belangrijk genoeg is. Nu verder nog altijd tevreden over dat specifieke restaurant hoor. Ik ga daar nog altijd met veel plezier eten en hij gelukkig ook 😊. Vandaag gingen we naar Bartholomeus, een aanrader. Er werd proficiat op zijn bordje gezet en de gastvrouw wenste hem een gelukkige verjaardag. En nog beter het was er gewoon huiselijk gezellig, zonder het vol te hangen met hartjes en dergelijke. Ik was blij dat het voor hem eens gewoon kon voelen zoals zijn verjaardag!

  Liked by 1 persoon

  1. Aha! Een sterrenrestaurant op Valentijn hebben we nog niet gedaan. Als we toch weer eens beslissen om uit eten te gaan op zijn verjaardag wordt het dat dus! 🙂 ps: gisteren – omdat ik moest werken – is het bij ons ook Chinees geworden…

   Liked by 1 persoon

 10. ‘Alle dagen feest!’, dat is hier ook het motto. Enfin, dat proberen we toch zo veel als mogelijk 🙂 Daarom ben ik net als jij ook grote fan van dingen doen op een afwijkend tijdstip, omdat het direct iets ‘specialiers’ heeft: wellnessen of uitgebreid gaan dineren op pakweg een dinsdagavond? Heerlijk!

  Liked by 1 persoon

  1. ik ben een kerstkindje (25/12) en ik kreeg altijd een gelukkige kerst en dan waren ze weer weg…mijn verjaardag vergeten ze gewoon…qua pakjes kreeg ik ook altijd 1 in kerstpapier en dan als kind vraag je en voor mijn verjaardag…het antwoord was altijd ja da is voor beide…terwijl dat ik dan bij mijn zussen keek en die hadden evenveel voor alleen hun kerst…echt zo hatelijk als mensen het vergeten

   maar mijn zoon is de 16de feb jarig, blij niet op valentijn…hierdoor kan hij altijd een rustigere dag uitzoeken om die te vieren (moest normaal de 7de geboren worden^^)

   Liked by 1 persoon

   1. Oh zo jammer! Een vriendin van mij verjaart op tweede kerstdag en we maken er echt traditie van om haar verjaardag los van kerst en de andere dagen te vieren. Omdat iedereen een eigen verjaardagsdag verdient!

    Like

 11. wij “vieren” Valentijn ook niet echt. Cadeautjes kopen of zo doen we dus ook niet.
  Maar gisteren had ik beloofd om een heel menu te koken, en vrouwlief voor een keertje volledig werkloos te laten genieten. En het is gelukt… 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s