Le Creuset? Mijn Cocotte* van de Cora!

cocotte, cora, kokenVolgende week komt de familie van beide kanten op bezoek. De man is jarig en in plaats van op restaurant te gaan, ga ik koken voor de hele bende. Een jaar geleden zou ik onder mijn bed gekropen zijn van de schrik. Nu niet meer. Enerzijds omdat dat praktisch niet mogelijk is (geen plaats want laden onder het bed), anderzijds omdat ik een fantastische kookworkshop volgde. Probleem 1 dus opgelost: ik geloof in mijn eigen kunnen, dus staat er een overheerlijk kippenstoofpotje op het menu!

Probleem 2: mijn kookpot is te klein voor kip voor zoveel mensen. Dus moesten we een extra pot gaan kopen. Soms droom ik van een keuken vol potten van Le Creuset. Tot ik in de kookwinkel sta en met de prijs geconfronteerd word. Zoveel geld voor een kookpot, daar wordt mijn portemonnee opstandig van. Dit keer had ik een geniaal idee: na een heerlijk dagje sauna in het Brusselse trokken we naar dé supermarkt der supermarkten: de Cora! Daar vond ik meteen de perfecte vervanger: bovenstaande prachtige cocotte! Dus blijft enkel probleem 3 over: waar moet ik al die mensen zetten?

P.s.: Ik moet dringend mijn Frans van onder het stof halen. Heel even dacht ik dat het merk Cocotte was. Maar dat was natuurlijk gewoon de vertaling van “stoofpan”

P.p.s.: De droom van de Creuset blijft wel bestaan (net zoals ik het servies van Pascale Naessens graag wil kopen – maar ook zo duur). Je betaalt natuurlijk voor het merk, maar ongetwijfeld gaat een echte Creuset kwalitatief ook beter zijn. Al is de vraag natuurlijk of deze amateurkok het verschil zou merken…

Koken jullie graag (en vaak) voor een grote bende?

 

29 comments

 1. Une cocotte, lieve Falderie, is doorgaans een dame van lichte zeden, al dan niet met zware boezem! Soms dus een zware pot! Smakelijk en proficiat voor ’t ventje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb ondertussen twee creusetpotten staan, mijn taartvorm niet meegerekend (die is ook van dat merk). Ik kijk sowieso uit naar een soldenprijsje voor zo’n potten, het is dan meestal nog duur maar ik vind het de investering wel waard. Ik zag gisteren dat er bij d’Hondt langs de Torhoutsesteenweg uitverkoop is, daar hebben ze Le Creuset ook… Wie weet 😉

  Like

 3. Ik kook niet graag voor meer dan vier mensen 😉 Maar ik ben wel gek op mooi servies en potten en zo, maar ja, zoals je zegt waarom kost dat allemaal zo afschuwelijk veel geld hé

  Geliked door 1 persoon

 4. De echtgenoot is de kok hier in huis. Tot 6 personen kookt hij zelf, al is dat doorgaans een ovenschotel. We hebben een heel open keuken en hij kan er niet tegen dat de gasten anders op zijn vingers zouden staan kijken. Wij krijgen soms grotere groepen op bezoek en dan zoeken we onze toevlucht tot gourmet of een kaasplank.
  Leuk dat je er zoveel vertrouwen in hebt, alvast veel succes en smakelijk :-)!

  Like

 5. Waar is de tijd dat we het opwarmen van witte bonen uit blik een culinair hoogstandje vonden?:-D
  Neenee, ik geniet er ook van, bij zo’n pruttelend potje staan roeren, met vrienden erbij, flesje wijn open…we maken er binnenkort eens snel werk van!xx

  Geliked door 1 persoon

 6. goeie kookpotten zijn inderdaad verschrikkelijk duur. Per slot van rekening is de inhoud van de pot toch wel belangrijker dan de keuze van de pot… 🙂
  Wij koken wel vaker voor een aantal mensen, en stoofpotjes zijn dan een heel goed idee vind ik.

  Like

 7. Naar ’t schijnt gaan die potten van Le Creuset een leven lang mee en met wat geluk kan je ze ooit nog doorgeven aan je kleinkinderen. Dat maakt het voor mij de investering waard.
  Smakelijk!

  Like

 8. Ik kook verschrikkelijk graag en krijg graag gasten…
  Zomaar onverwacht is ook fijn! De potten van Le Creuset staan ook op mijn lijstje, maar zoooo duur 😦
  En ik heb me door de eigenaars van een restaurant bij ons laten vertellen dat het servies van Pascale van slechte kwaliteit is…
  Ik vind het ook erg mooi, maar vind 70 euro voor een piepklein ovenschaaltje wel erg veel geld!
  Smakelijk en een fijn weekend!

  Like

 9. Oooooh, de Cora! Ik ben er in de buurt opgegroeid en herinner het me nog wanneer de winkel openging. Van een HYPERmarkt gesproken he? Goed om weten dat ze er betaalbare kookpotten hebben, kan interessant zijn voor wanneer ik er nog eens passeer 🙂

  Like

 10. Ikzelf niet, ik laat dat koken voor een bende over aan mijn wederhelft. Wij kochten ooit eens een soort ovaalvormige pot op de markt van Aalst en zijn daar nog altijd hypercontent van.

  Like

 11. We hebben al verschillende Creuset-artikelen… een grote ronde stoofpot, een middelgrote en grote ovenschotel, een vijzel en stamper en oh zo mooie espresso kopjes 🙂 !! Eén aanrader… Maasmechelen Outlet village!!!!! Daar gaat er toch al gauw 30-40% van de prijs op heel veel artikelen. Veel succes met het kokerellen! Het lukt vast en zeker mits een goede planning…

  Like

 12. mijn schoonzus deed ooit mee met een receptenwedstrijd en won toen een volledige Le Creuset-uitzet. Ze had gewoonweg plaats tekort om te stockeren!

  Like

 13. Ik kook graag, maar de maximumbezetting tot nu toe hier was 6 mensen. Onze tafel is gewoonweg niet groter. Bovendien zijn ook mijn potten niet groot genoeg.
  Ik droom al een tijdje van een pot van Le Creuset, maar naast het feit dat die veel geld kosten, ben ik gewoon bang dat ik hem zal laten vallen. Ik ken mezelf en de bijhorende onhandigheid en dat zou toch wel echt jammer zijn, hé.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s