Steun Think-Pink!

bloggers, think pink, kanker, goede doelen

Ik heb heus wel een hart. Ik vind het verschrikkelijk dat heel wat mensen amper te eten en te drinken hebben. Ik vind het gruwelijk dat er nog steeds zoveel kindersterfte in de wereld is. Ik ben heus wel begaan met het milieu. En ik vind ook dat elk dier goed behandeld moet worden. Maar toch ben ik zuinig om mijn zuurverdiende centjes aan goede doelen te geven.

Soms echter twijfel ik helemaal niet. En dan onderneem ik wél actie. Gisteren viel mijn oog op Facebook op de hartverwarmende actie van Madame Stof. Met “Bloggers for Think Pink” steunt ze Think-Pink, de nationale borstkankercampagne.

Think-Pink vraagt het hele jaar via hun website, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder. Zij informeren, sensibiliseren, steunen wetenschappelijk onderzoek en zamelen geld in voor zorg- en nazorgprojecten. Think-Pink is meer dan nodig in een wereld waarin borstkanker de meest voorkomende kanker bij vrouwen is. Hoe sneller deze wordt opgespoord, hoe groter de kans ook op genezing.

Via deze actie kocht ik een Think Pink armband van Madame Stof. Dat kan heel gemakkelijk door voor 2 maart acht euro te storten op rekeningnummer BE 11 0004 3415 7448 met vermelding van je naam, verzendadres en het aantal armbandjes. Men zegge het voort!

Doneer jij ook wel eens voor de goede zaak?

 

 

 

20 comments

 1. Ik deed dat eerst wel maar nu vertrouw ik de meeste doelen niet meer. De meeste mensen steken het in hun eigen zak, de directeuren bijv. Ik ga nog liever persoonlijk langs om het geld bij de arme kindjes te brengen dan dat ik het overmaak op rekening. Sorry ik ben vaak genoeg opgelicht.

  Like

 2. Ik ga er ook eentje bestellen! Wel, ik kijk ook uit, aan wie ik geef. Ik geef wel vaak geld aan straatmuzikanten omdat mijn dochter daar heel erg mee begaan is en helpt streven naar hun rechten. En als die mensen een glimlach op mijn gezicht kunnen toveren, waarom niet. Wat is dan een eurootje in hun pet smijten. Met Music for life koop ik wat op mijn pad komt, truffels voor het kinderkankerfonds of zo. En zelf ga ik nu aan de slag om kerstkaartjes te maken tegen het einde van het jaar , met fibromyalgiepatienten en voor onderzoek naar fibromyalgie. We beginnen er nu al aan, en hebben een soort zentangeltekenclubje opgericht daarvoor.

  Like

 3. Mooi initiatief! Ik doneer nooit, maar koop (of nouja nu niet meer natuurlijk) wel elk jaar iets van Pink Ribbon. Ik heb zelf altijd onderzoek gedaan (en nog steeds) naar (borst)kanker gerelateerde onderwerpen, dus help toch een beetje mee.

  Like

 4. Mooi dat je hier aandacht aan besteed en doneert. Ik doneer niet aan een vast goed doel, maar gooi wel vaker iets in de collectebus en elk jaar voor Serious Request doneren we ook. Ik vind het moeilijk om mijn geld ergens te doneren als ik niet precies weet wat ermee gebeurt..

  Like

 5. Wel, op mijn 30 before 30 bucket list staat het puntje: 30 goede doelen steunen. Ik heb het ondertussen afgewerkt en met kleine dingen kan je al veel doen: een pak wafels kopen, een smsje sturen, …
  Ik heb op de valreep trouwens nog een armbandje gekocht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s