Tip Antwerpen # 3: eten bij Otomat

antwerpen, eilandje, mas, otomat, pizza, italiaansLeuk gezelschap, een gezellige setting én speciale, hemels lekkere pizza’s. Dat waren de ingrediënten voor een topavond Antwerpen vorige week.

Ons gezelschap trok naar Otomat, een nieuw pizzarestaurant in hartje Antwerpen op enkele meters van het MAS. Ik ben een echt meisje van het Zuid. Toen ik zelf nog in Antwerpen woonde, vond ik een tocht naar het Eilandje al een echte reis. Nu ik in Brugge woon (en alles per definitie “ver” is) én een lief vriendinnetje bij Otomat is gaan werken, stond een nieuw bezoek aan Otomat hoog op ons verlanglijstje.

Waarom Otomat zo fijn/speciaal/apart is?

Otomat is geen klassieke italiaan qua uitzicht. Wat versta ik onder klassiek? Think Da Giovanni op de Groenplaats. Otomat heeft een industrieel interieur en ziet er trendy uit.

Otomat is geen klassieke italiaan qua pizza’s op de kaart. De Margarita Classic vind je nog op de kaart. Maar verder klinkt het: Abbey Road (met kazen van Van Tricht), Little Red Courgette (wie dat op zijn kaart zet, kan bijna niets meer verkeerd doen), Give Pears a Chance, Poulet Chasseur,…

De pizza’s van Otomat zijn gemaakt met Duvel-biergist.

Wat wij aten

Ik speelde wat op veilig en ging voor de Poulet Chasseur. Een lekkere pizza met o.a. champignons en gevogelte. Mijn man liet zich verrassen en wist niet wat hij op zijn bord zou krijgen. Het werd With Love From B., een pizza op Belgische wijze met witloof, kookham en een witte basissaus. Graag tip ik jullie ook nog Give Pears a Chance. Hoewel ik eigenlijk geen blauwe kaas lust, vind ik die pizza werkelijk goed!

Tip voor de kleinere eter: alle pizza’s zijn ook verkrijgbaar in kleiner formaat, geserveerd met een fris slaatje.

Ik ben niet de enige blogger die vol lof is over Otomat. Check ook tekst en foto’s bij Tales of Taste, Avocado van de Duivel, Koken op Hakken en Macaron Manon.

Lijkt het u wat, een pizza met witloof?  

21 comments

  1. Mmm, die pizza met blauwe kaas en peren klinkt erg lekker! Ik kom niet zo vaak in Antwerpen, maar ik onthoud het voor als we ooit eens in de buurt zijn. Nu heb ik zin in pizza!

    Like

  2. Ik ga elke maand met vriendinnen eten en we zoeken altijd een nieuw restaurant. Ik ga deze zeker eens voorstellen! Alleen sla ik de pizza met witloof over want ik ben geen fan van witloof!

    Like

  3. Lijkt me best lekker zo een pizza (behalve het vlees). Leuk, die restaurants die aparte dingen op het menu hebben. Als we in Antwerpen zijn (niet heel vaak) eten we eigenlijk altijd bij 1 en dezelfde bistro en dat is Appelmans. Wellicht volgende keer eens iets anders proberen. Klinkt in ieder geval erg leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s