Falderie en de gezinsuitbreiding

robotstofzuiger, IROBOT, huishouden, stofzuigenIk sprak er halvelings al eens over maar vandaag wil ik het ook echt met jullie delen: stiekem deden wij ten huize Falderie vorige maand aan gezinsuitbreiding. De lieve Lambik voegde zich bij ons gezin en dat maakt me helemaal gelukkig.

Geen paniek: wie mij in levende lijve kent heeft geen dikke buik of zwangerschap gemist. Ons nieuwe gezinslid is geen levende mens, noch een kwijlend huisdier. Het is onze eigenste IRobot Stofzuiger. Roomba 765 vonden we geen mooie naam, dus doopten we deze lieverd Lambik.

Ik ben absoluut geen wonder in het huishouden. Integendeel zelfs. Kuisen staat niet bovenaan op mijn prioriteitenlijstje en ik doe het gewoon niet graag. Lambik neemt me heel wat werk uit handen. Terwijl ik ijverig sta te koken (lees: jullie blogs lezen), stofzuigt Lambik vol overgave onze woonkamer. En terwijl ik sta te genieten van een heerlijke warme douche, zorgt Lambik ervoor dat ook onze bovenverdieping helemaal spick-and-span is. Voor de sceptici: deze mooie Roomba 765 kuist grondig, maakt geen krassen en weet wanneer het tijd is om naar bed te gaan (Lees: Als de batterij plat is, gaat hij zelfstandig terug naar zijn laadpunt). Het enige – maar totaal verwaarloosbare – nadeel is dat deze lieve jongen wel wat geluid maakt.

Lambik schenkt mij extra vrije tijd en/of zorgt ervoor dat ik ook aan andere taken toe kom. Heerlijk toch?!

Heb jij er al eentje? Of zou je het eventueel overwegen?

P.s.: Helaas werd ik niet gesponsord voor deze post. De producent van een dweilrobot mag mij echter steeds contacteren. Ik sta open voor een samenwerking. 😉

 

29 comments

  1. Lambik kuist heel grondig. Maar ik moet inderdaad wel bekennen dat wij geen tapijten hebben liggen… Hoogpolige kan de jongen niet aan. Ik heb wel van een ervaringsdeskundige gehoord dat gewoon/laag tapijt goed te doen is!

   Like

  1. Je hebt ze in verschillende prijscategorieën… Ik ken iemand die er eentje in de Aldi heeft gekocht (ik denk +- 150 euro) en ze is daar heel tevreden van!

   Wij twijfelden een beetje om een kuisvrouw te nemen. Ik was daar niet zo heel happig op, Lambik is mijn toegeving aan de heer des huizes…:-)

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik overweeg ook al een tijdje om wat ‘hulp in het huishouden’ te regelen onder de vorm van een Lambik (maar bij ons zouden we hem Jerom dopen 🙂 ). Misschien moet ik dat toch op mijn verjaardags-wishlist zetten…

  Like

 2. Ik heb nog geen Lambik, maar ik denk wel dat er in de nabije toekomst ene in huis zal komen. Mijn mama is daar natuurlijk niet enthousiast over (al die moderne zever), maar ik kies toch liever voor mijn gemak :-).

  Like

 3. Ook wij hebben zl eens rondgesnuisterd. Alleen het geluid is volgens mij onoverkomelijk bij de meeste modellen, tenzij je echt duur gaat.

  Like

  1. goh ja… Het maakt geluid, maar werkt ook onafhankelijk. Ik zet hem in de woonkamer bv vaak op terwijl ik in de keuken aan het koken ben. Dan heb ik er geen last van. Of ’s avonds als we televisiekijken kan hij de boven stofzuigen. Hindert ook niet dan…

   Like

 4. Wij denken er ook over na om een Lambik in huis te halen na onze verbouwingen, maar ik heb eigenlijk nog niet echt uitgezocht hoe dat werkt. Werkt die een beetje efficiënt of stofzuigt die echt heel de dag? Ik heb geen zin om een extra energieverslinder in huis te halen, vandaar.

  Like

  1. Hij doet er wel langer over dan wanneer je zelf stofzuigt. Het opladen zelf duurt dan weer niet zo heel lang. Maar hij zal inderdaad wel meer energie verbruiken dan een gewone stofzuiger…

   Like

 5. Wij hebben sinds een jaar of 3 een Roomba en dit is mijn beste vriendje! Ik ben geen huishoudheld en stofzuigen doe ik al helemaal niet graag. Vooral sinds we 2 katten hebben is het handig. Elke ochtend om 9 uur begint Roomba als wij aan het werk zijn. Echt perfect!

  Like

 6. Heerlijk. Misleidende titel ook. (zeker voor iemand die al een tijdje niet meer in het bloglandschap vertoefd heeft).
  Wij hebben niet zo’n stofzuiger, maar een automatische grasmachine, en dat is ook super handig. De stofzuiger, die komt er nog! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s