As We Speak # 8

pogingen iets van het leven te maken, lezen, bloggenEen nieuwe maand, een nieuw jaar, dus: een nieuwe #As We Speak. De achtste intussen al en we blijven gaan! De voorbije maand stond vooral in het teken van een twee weken lange kerstvakantie, maar ook:

 • Sporten: Vorige maand wilde ik er niets over vertellen omdat er ook werkelijk niets te vertellen viel. Het lopen was stilgevallen en ik raakte maar niet opnieuw in gang. Nu de winter zijn intrede echt lijkt te hebben gedaan, ben ik daarvoor even niet meer boos op mijzelf. Maar bewegen moeten we wel blijven doen, vandaar dat ik een eerste keer naar de les Spinning ben geweest. Intensief, maar ook heel erg leuk om te doen. Ik hoop het vol te kunnen houden én ik heb er wel een goed gevoel bij. Een vast uur in de week is voor mij toch iets minder vrijblijvend dan “gaan lopen als ik er zin in heb”.
 • Lezen: Dat blijft goed gaan. Afgelopen maand las ik o.a. Verloren Brood van Nele Reymen (waar ik iets meer van had verwacht) en Hotel zonder Sterren van Lara Taveirne  (zo goed dat ik zeker ook haar eerste boek wil lezen!). Op dit moment ben ik bezig met Pogingen iets van het leven te maken. Een heel bizar boek: een dagboek van een 83-jarige man die dag per dag zijn leven in een Nederlands bejaardentehuis beschrijft. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het nu een intrigerend of een vervelend boek vind…
 • Televisie: Aangezien ik nog steeds geen abonnement op Netflix heb genomen (iets waar ik me waarschijnlijk nog een jaar of wat tegen zal verzetten, om dan uiteindelijk toch overstag te gaan en het ongelofelijk te vinden…), ben ik aangewezen op de reguliere programmering. En dat gaat met ups en downs. Met spijt in het hart zag ik vorige week de laatste aflevering van De Ridder. Nog iets verder terug in de tijd de laatste van The Team. Opvolger op maandagavond is Coppers, een nieuwe politieserie met Hilde De Baerdemaeker in de hoofdrol. Toch raar om ineens een flik in Liesbeth te zien… 😉 Lijkt me een fijne serie. Heel wat beter dan het maffe Den elfde van den elfde. Toen Koen De Bouw in T. begon te dansen of te zingen irriteerde het me al. In deze serie gaan ze nog een stapje verder…
 • Vakantieplannen: Tijdens kerst gingen we twee dagen naar Thermen Dilbeek. Wat me stilaan al wat doet dromen van de zomervakantie. De afgelopen twee jaar gingen we niet op vakantie (behalve twee of drie korte weekendjes weg in de zomer). Dit jaar wil ik er echt voor twee weken op uit. Vraag blijft naar waar…

Hebben jullie al plannen gemaakt voor de zomervakantie? 

26 comments

 1. Momenteel ben ik ook bezig in ‘Hotel zonder sterren’, eigenlijk alleen maar omdat haar eerste boek uitgeleend was en ik ook benieuwd was naar het andere boek. Maar het bevalt me zeker wel!
  Coppers volgen wij ook, maar ik weet nog niet goed wat ik ervan moet vinden… De Ridder vond ik wel goed, jammer dat het alweer gedaan is 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik weet niet… Die Coppens lijktme nogal een gestolen THE Bridge idee 🙂 Momenteel ben ik volop aan het zoeken naar een goed vakantiehuisje in Denemarken 🙂

  Like

 3. “Pogingen iets van het leven te maken” heb ik ‘gelezen’ in luistervorm. In het begin had ik moeite om erin te komen, maar na wat doorbijten werd het echt meeslepend. De inleesstem was ook wel een toegevoegde waarde. Na alle goede dingen die ik over Lara Taveirne hoorde, wil ik zeker ook haar boeken eens lezen. Over tv kan ik voorlopig niet meepraten wegens verbouwingen. Omwille van dezelfde reden staan ook de vakantieplannen op een laag pitje:-)

  Geliked door 1 persoon

 4. Vakantieplannen maken kan zo leuk zijn! Wij gaan in juni een weekje naar Lanzarote. Ik verlang er nu al naar! Ik weet niet welk soort vakantie jouw voorkeur wegdraagt, maar binnen Europa vind ik Kroatië een enorme aanrader. Wij zijn al in Dubrovnik en omgeving geweest en zouden met plezier nog eens terugkeren.

  Like

 5. Hotel zonder sterren ligt klaar op de leesplank, naast De trapchauffeur (Marnix Peeters). Benieuwd.
  Televisie kijk ik nauwelijks tot niet. Ik kan het iedereen aanraden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wij hebben net op het einde van de kerstvakantie onze huwelijksreis geboekt naar New York. Misschien ook een idee voor jullie? We hebben zelfs nog een goekope vlucht kunnen boeken (€ 420/persoon) voor in mei. En anders vind ik Londen ook een leuke bestemming, of – iets rustiger – Toscane.

  Like

 7. Ik was blij om Hendrik hier te zien verschijnen, maar minder blij om te lezen dat je het (nog?) niet leuk vindt. Ik was helemaal fan! Aah, zomervakantie, het begint bij mij ook al te kriebelen. Dochter heeft laten weten dat ze naar zee wil, dus kan goed zijn dat wij die kant uitgaan…

  Like

  1. Geef een seintje als jullie naar de zee gaan he, misschien kunnen we eens iets gaan drinken dan?!
   Ik zit nog niet zo ver met Hendrik, ik zal er langzaamaan wel van gaan houden… 😉

   Like

 8. ik vind de Elfde van den Elfden wél een goeie serie hoor. Beetje geschift, dat wel, maar ik zie dit zomaar ook in het echt gebeuren in carnavalskringen.
  Deze zomer trouwt mijn petekind, die in Barcelona woont en werkt, en daar gaan we met onze kinderen en kleinkinderen naartoe. We verblijven er een dag of 4, wat meteen onze zomervakantie is.

  Like

  1. ik heb gisteren nog eens gekeken (onder dwang) en ik vond het wel al beter dan de eerste aflevering. Misschien moet ik het toch nog een kans geven… 🙂

   Heerlijk, Barcelona is heel mooi heb ik horen zeggen!

   Geliked door 1 persoon

 9. De zomervakantie is hier nog niet helemaal gepland, maar vermoedelijk wordt het geen al te verre vakantie, want we gaan voor de eerste keer met ons zoontje op reis. En met zo een kleintje weggaan staat synoniem voor heel wat extra spullen meenemen 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. Absoluut! Er zijn heel veel leuke plekjes net over de grens of zelfs in eigen land dus we vinden zeker en vast wel iets fijns 🙂

    Like

 10. Het magere aanbod op televisie dreef ons naar Netflix, waar we geen spijt van hebben. En we stoppen dat abonnement wanneer we willen, dus tegen de zomer gaat het weer weg. Bovendien hebben we het gehad met die cliché-politieseries zoals Coppers er nu ook weer een is.

  Like

 11. Ik vind het heel flauw wat ze tonen op tv, naar Coppers en Den elfden van den elfden kijken we hier ook… valt nog goed mee om te zien.
  Op vakantie in de zomer gaan we het liefst naar het Zuiden van Frankijk, we zijn er vorig jaar geweest… echt zalig!! Maar omdat dit toch niet goedkoop is, zeg maar aan de dure kant, wordt het dit jaar iets anders. Wij gaan een paar dagen naar Sicilië, een paar dagen naar Duitsland (Legoland) en een paar dagen naar Dublin. Ik hoop hier en daar nog een citytrip te plannen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s