Aanrader: Thermen Dilbeek

thermen dilbeek, sauna, relaxenAfgelopen kerstvakantie heb ik niet al te veel gedaan. Veel kalkoen gegeten, dat wel. En champagne gedronken, dat ook. Meer verwacht ik eigenlijk niet van een kerstvakantie. Kerst is voor mij: gezellig vieren met de familie en liefst niet teveel extra activiteiten.

Toch trokken we er ook nog een dag of twee tussenuit. Niet te ver; we boekten een overnachting in Thermen Dilbeek. Het was al van deze zomer in Thermen R in Roeselare geleden dat ik nog eens in een saunacomplex was geweest.

Een expert ben ik zeker niet. Ik ging al eens naar Boetfort in Grimbergen, naar Thermen R in Roeselare, eentje in (de buurt van) Kapellen (maar vergeef mij, ik vind niet meer terug waar het exact was) en nu naar Thermen Dilbeek. Over die laatste kan ik alleen maar positief zijn.

Het saunacomplex is mooi, netjes en gezellig. Naast het stoombad – mijn grote favoriet, ondanks de angst dat mijn ogen/lenzen ervan gaan pikken – was het vooral genieten in de Kuori-sauna met haardvuur. Maar lieve mensen, ik raad Thermen Dilbeek vooral aan als je er ook een overnachting boekt. Want de kamers zijn er on-ge-lo-fe-lijk! Een kingsize bed in een reuzegrote kamer mét open haard. Flatscreen televisie, zowel in de slaapkamer als in de badkamer. Verzorgd, proper en luxueus. Heerlijk rustig ook, want thermen Dilbeek verhuurt slechts vier kamers. Geen overvolle ontbijtzaal, maar ’s morgens rustig genieten van een zachtgekookt eitje.

Eentje om te onthouden en zeker nog eens terug te gaan.

Boeken jullie wel eens een weekendje weg in eigen land? 

 

27 comments

 1. Wij hebben hetzelfde al vaak gedaan bij Thermen Mineraal, ook een dikke vette aanrader. En voor mijn verjaardag kreeg ik een mail van Thermen Grimbergen en Boetfort, ik mag er gratis naar toe, joechei! Als je je inschrijft op hun site, mag je tot een maand na je verjaardag gratis gaan, en je gezelschap (tot 3 personen) aan 10 euro. Meevaller!

  Geliked door 2 people

  1. Hey Julie, nee kende ik nog niet. Ben eens op de website gaan kijken, ziet er mooi uit. Is natuurlijk wat uit de richting voor ons, maar moesten we eens daar in de buurt naar een sauna gaan, hou ik het zeker in’t achterhoofd! (misschien in combinatie met een citytrip naar Maastricht! :-))

   Geliked door 1 persoon

 2. mijn schoonzus heeft onlangs een sauna, jacuzzi en jetstream zwembad laten plaatsen. Hebben we zelf al eens mogen uittesten (met een glaasje erbij) en dit werd uitstekend bevonden!
  Naar een openbare wellness zijn we nog nooit geweest, vrouwlief is daar te preuts voor vrees ik.

  Maar weekendjes weg, dat doen wij veel liever dan 1 grote vakantie.

  Like

 3. Wij boeken wel eens een weekendje weg in eigen land, maar niet in saunastijl. Sauna Dilbeek brengt in mijn herinnering mijn voeten op koude sneeuw na een zalig saunamoment. Ik vond de sauna in Dilbeek ook leuk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wij zijn fervente saunabezoekers, maar die van Dilbeek ben ik nog niet geweest,…wij zijn Aquarein fans,….maar dit is mss wel eens een fijne verandering,….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s