Start Verbeelding Book Challenge # 1

verbeelding book challenge, boeken, lezenIk heb altijd graag gelezen maar de laatste jaren was dat lezen wat meer naar het achterplan verschoven. Dankzij Tiny kwam ik terecht bij een leuke leesclub en nu lees ik weer heel wat meer. Dat komt niet alleen door de leesclub, maar ook door de website Womenation waar ik regelmatig iets voor schrijf.

Nu mijn leesfrequentie terug de hoogte is ingeschoten, voel ik me ook zeker genoeg om deel te nemen aan de Verbeelding Book Challenge 2016 van Kathleen.

Onderaan dit bericht vind je de dertig uitdagingen die Kathleen voorstelt. Dertig boeken lezen op één jaar tijd moet me zeker lukken. (Al heb ik ook gelezen dat je met één boek ook meerdere puntjes mag afstrepen)

Vandaag kan ik alvast puntje zeven doorstrepen. Ik las immers het debuut van Kate Hamer: Het meisje in de rode jas. Geen slecht debuut, maar helemaal wild ben ik er ook niet van. Meer kan je hier lezen.

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt
 2. Een horror boek
 3. Een detective
 4. Een klassieker
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie)
 8. Een boek waarin familie centraal staat
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…)
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Iemand tips voor een van de andere items?

20 comments

   1. Oef. Dan trek ik mijn (minder ernstig bedoelde) opmerking in :). Mijn schat zou voor zo’n clubje wel te vinden zijn, denk ik. Hoewel ze (net als ik) een beetje te veel huismus is om daar op regelmatige basis aan mee te doen.

    Geliked door 1 persoon

 1. Zo leuk dat je ook meedoet! Ik heb een paar ideetjes, maar vooral een lijstje met 10 (eigenlijk 11) boeken die ik graag wil lezen in 2016. ‘k Zal wel zien onder welk puntje die boeken passen. Eigenlijk wil ik vooral lezen wat ik graag wil lezen, en naar het einde van het jaar ga ik wel actiever op zoek naar boeken die bij de openstaande puntjes passen. Veel leesplezier!

  Like

 2. puntje 9: “ik heb je nooit een rozentuin beloofd” van Hannah Green. Over een meisje dat probeert te herstellen van een psychiatrische aandoening. Ik heb het liggen, als je wil mag je het lenen. Wel al een oud boek hoor (1964 zegt de kaft)

  Like

 3. Een boek waarmee je heel wat puntjes kan afvinken : Wild Swans van Jung Chang (ik weet niet hoe de Nederlandse vertaling noemt… ik gok op Wilde Zwanen 🙂 !). Dit is het autobiografisch verhaal van schrijfster Jung Chang, haar moeder en haar grootmoeder… drie generaties vrouwen uit China : puntje 1 (meer dan 600 blzn), puntje 8 (familie staat centraal), puntje 15 (Aziatische roots), misschien ook een beetje puntje 22 (het hoofdpersonage is in een deel van het boek onder de 12…) en puntje 25 (nu ja zo’n ver verleden is het niet, maar het begin van het boek speelt zich af in 1909…). Prachtig boek! Ik zou het nog eens moeten herlezen nu ik er aan denk 🙂

  En voor puntje 26 vind ik ‘the forgotten garden’ van Kate Morton een aanrader. Het verhaal speelt zich afwisselend af in 1913, 1975 en 2005 en gaat over een kleindochter die het geheim/verhaal van haar grootmoeder ontrafeld.

  Zelf lees ik niet zo veel meer… Ik heb er gewoon geen tijd meer voor! Mijn doel is om dit jaar toch op z’n minst 2 boeken van Jane Austen te lezen.

  Groetjes! Kathleen

  Like

  1. Jane Austen… Dat zijn altijd heerlijke boeken he!

   Bedankt voor de tips! Wilds Swans lijkt me ten eerste een heel leuk boek om eindelijk eens te lezen & de veel afgevinkte puntjes zijn mooi meegenomen! 🙂

   Like

 4. Oooh leuk zeg! Zou me ook willen opgeven, maar weet al dat ik mij er toch niet kan aan houden *bloos* Ik heb nog een (e-)boekenkast van bijna 2000 boeken te lezen en weet nu al niet waar te beginnen :/

  Like

 5. Fantastisch! Ook ik ben een bookchallenge gestart om eindelijk al die boeken in mijn kast eens uit te lezen. Ik heb wel zelf één samengesteld aan de hand van een mengelmoesje van andere bookchallenges..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s