Kerstsongs # 11: Shakin’ Stevens

Hierbij nog een kerstliedje dat me is aangereikt door Sabine. (Die een ongelofelijk leuke blog heeft over haar leven in Colombia!)

Jullie zien en horen Shakin’ Stevens met Merry Christmas Everyone. Stevens blijkt een zanger uit Wales te zijn die al meer dan een dozijn platen heeft gemaakt. Hij was zelfs de best verkopende musicus uit de jaren tachtig in het Verenigd Koninkrijk. (Althans volgens Wikipedia) Ik, cultuurbarbaar, had nog nooit van de man gehoord! Ik vind het een heel aangenaam kerstliedje. Er ligt al wat stof op, maar eigenlijk hoort dat wel bij dat soort nummers, niet?

Wie de overige kerstnummers nog eens wil beluisteren:

Aangezien we intussen 27 december zijn, wordt het stilaan tijd om de kerstlijst te voltooien. Maar niet voor er ook een leuke nieuwjaarssong tussen staat! Kennen jullie er?

11 comments

 1. Shakin’ Stevens had volgens mij ooit een Soundmixshow gewonnen toen hij Elvis nadeed en op dat élan is hij doorgegaan. Schoon ventje ook – toch in die tijd. Ik denk dat ik ook een poster van hem had hangen…

  Like

  1. Dat is niet helemaal juist. Shakin’ Stevens (of Shaky, zoals zijn fans hem noemen) speelde in de periode 1977-1979 de hoofdrol in de West End musical in Londen, getiteld “Elvis!” De jaren hieraan voorafgaand had Shaky al 6 albums opgenomen met Shakin’ Stevens & The Sunsets. Pas rond 1980 brak Shaky echt door en scoorde hij in Engeland (maar ook in heel veel andere landen) hit na hit. Dit duurde tot 1992 en daarna werd het stiller rondom Shaky. Tot dusver zijn er ongeveer 30 miljoen platen/cd’s van hem verkocht. Wellicht verschijnt er dit jaar een nieuw album van Shaky.

   Like

 2. Shakin’ Stevens bracht weer wat rock & roll in de hitlijsten, was toch heel bekend hoor, Valerie!
  Dit nummer kan ik nu niet beluisteren, denk niet dat ik het ken. IK kom nog ’s terug…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s