Kerstsongs #10: Las Ketchup

In heel die reeks kerstsongs moet er toch ook één graptje tussen zitten, nietwaar?! Kennen jullie het fameuze one-hit wonder Las Ketchup nog?

Las Ketchup is het groepje van de zusjes Lola, Pilar en Lucía (Later is ook zusje Rocío erbij gekomen). Hun groepsnaam is een verwijzing naar hun vader José Fernández Torres, een bekende Spaanse flamencogitarist, beter bekend onder de naam Tomatito (Wat blijkbaar “Tomaatje” betekent…)

In 2002 scoorden de dochters van de tomaat (naar hun gelijknamige debuutalbum “Las Hijas del Tomate”) wereldwijd met Asereje a.k.a. The Ketchup Song. Op het einde van 2002 kwam er bovendien een kerstversie van het nummer uit, met nieuwe clip en bijhorende kerstbelletjes. Falderie bekent: ik kocht ooit het singletje van de kerstversie. *schaamte*

In 2006 wilde Las Ketchup het Eurosongfestival winnen. Helaas, de magie was niet meer: met “Bloody Mary” werden ze 21ste op 24 landen. En daar loopt het spoor dood. Niets meer te vinden over de vrolijke Spaanse meiden…

De overige nummers op de kerstlijst van Falderie:

Kennen jullie nog one-hit wonders die scoorden met een kerstnummer? (Ik durf namelijk niet vragen wat jullie van deze Las Ketchup vinden…)

9 comments

  1. Een onverwachte onvoorspelbare keuze.. Goed gevonden maar wat mij betreft geen blijvertje onder de kerstklassiekers die ik goed vind. Vooruit, voor een keer mag het 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s