Kerstsongs # 9: Urbanus

Geen song geschikter op Kerstmis dan “Bakske vol met Stro” van Urbanus. Want:

Jezeke is geboren, Halleluja halloo
Jezeke is geboren in een bakske vol met stro

Niet dat ik erg katholiek ben, maar de kersttraditie hou ik toch graag in ere. Een mooie periode waarin de familie traditiegetrouw samen komt voor een gezellige maaltijd. Altijd gezellig, altijd fijn en…na twee weken kerstvakantie altijd teveel gegeten. Gelukkig is het nog geen bikiniweer…

Wat me wel opvalt: heel wat mensen zetten nog steeds een kerstboom, maar waar is dat klassieke kerststalleke gebleven? Ik pleit zelf schuldig: wij hebben er geen. Maar het is misschien toch iets om over na te denken tegen volgend jaar. Want Kerstmis zonder stalleke, dat is toch eigenlijk geen Kerstmis he…

Wie de overige kerstsongs nog eens wil bekijken/beluisteren:

Hebben jullie nog een stalleke staan?

 

15 comments

 1. Het was even wennen aan de nieuwe versie van zijn klassieker, maar geen Kerstmis zonder dit liedje 🙂 !
  Wij hebben nog steeds een stalletje staan, jawel. Eéntje dat mijn schat en ikzelf samen zelf gemaakt hebben toen we 35 jaar geleden pas gehuwd waren.

  Like

 2. IK hoorde de remake, moest er net als Thomas even aan wennen, maar ik denk dat ik ze leuker dan de oude versie ga vinden. Ons stalleke komt ook al een paar jaar niet meer boven. We hebben er een paar op zolder staan. En idd dat is de essentie van kerst. We moeten het volgend jaar maar eens terug bovenhalen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie playlist die je gemaakt hebt! Wij hebben geen stalleke staan, maar ons mormeltje zit nu in de 1ste kleuterklas van een katholieke school, dus de stallekesloosheid wordt ruimschoots gecompenseerd door dagelijks jozefmariajezus-rollenspel! De ezel heb ik gelukkig nog niet moeten spelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb de nieuwe versie nog niet gehoord maar dit blijft toch ook wel een “specialleke”. Wij zetten trouwens traditiegetrouw nog steeds een kerststalletje. Het hoort erbij, bij kerstmis.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s