Kerstsongs # 4: Coca-Cola; Holidays are coming

Een specialleke in de reeks Kerstsongs. De laatste maanden (en zelfs jaren) erger ik me groen aan alle reclame op televisie. Soms krijg je zelfs het gevoel dat er meer reclame dan film/programma te zien is.

Ooit waren de tijden anders. Dan was de reclame een zegen. Hét moment voor een snelle sanitaire stop of om snel wat te knabbelen te halen in de keuken. Kort en krachtig. Vaak ook memorabel en goed gemaakt. De reclame van Senseo is er bijvoorbeeld eentje dat ik nog altijd kan meezingen.

Maar hét reclamemoment van het jaar was zonder twijfel de kerstreclame van Coca-Cola. Iets waar ik jaarlijks toch altijd een beetje naar uitkeek. Vandaar dat de clip van Coca-Cola ook in mijn lijst met ultieme kerstsongs zit. Magisch en herkenbaar.

Kunnen jullie dit staaltje kerstreclame smaken?

Zie ook:

 

22 comments

 1. Ik erger me de laatste tijd ook aan veel reclame, té véél joy-joy / happy-happy terwijl steeds meer mensen hun job verliezen of geen inkomen meer krijgen…

  Like

 2. Heerlijk om te zien! Ook interessant om te weten dat er maar 3 zijn gemaakt. Die eerste uit 1995 is wel mijn favoriet denk ik. En de tweede ook. Oké… eigenlijk zijn ze allemaal geweldig 😀

  Like

 3. Ik heb het niet meteen voor kerstliedjes. John Lennon, één van mijn favoriete songwriters, kon mij zelfs niet bekoren. Heel af en toe is er toch iets dat niet te melig is of juist zoveel dat het er over is. Merry Christmas van Slade wou ik aanstippen maar werd hier al vernoemd.
  Dit weekend hoorde ik in een Ierse pub Lonely This Christmas van Mud. Toen ik jong was een band die mij de oren uitkwam met hun nep rock’n roll waarmee ze telkens op 1 geraakten in Avro’s Top Pop. Nu vind ik dit sentimenteel niemendalletje van Chin & Chapmann wel goed klinken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Super kerstig die coca cola reclames!!! Zo’n reclames, daar blijf je wél voor zitten… Er zijn er zo sommige die ik toch kan smaken hoor… de Kito-reeks bv van Electrabel ook 🙂 En hééééél vroeger, de 501 reclames… die waren héél mooi… (nostalgie!!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s