Toch in Brussel: Lianne La Havas

De vreselijke gebeurtenissen in Parijs hebben enkele dagen ook het leven in onze hoofdstad platgelegd. Op 23 november zouden we normaal gezien naar Lianne La Havas gaan kijken in de AB. Door de aanslagen werd het concert echter uitgesteld.

Maar uitstel is gelukkig geen afstel. Gisteren trok ik nieuwsgierig naar Brussel. Nieuwsgierig want: op vraag van mijn zusje hadden we tickets gekocht, maar eigenlijk heb ik geen enkele plaat van Lianne La Havas al echt beluisterd. Behalve “Age” kon ik geen enkel nummer van de Britse zangeres opnoemen.

Het voorprogramma hebben we helaas gemist, maar dat kon ons niet zoveel deren: het was Lianne La Havas waar we voor kwamen. En zij stelde niet teleur.  Een genre plakken op haar muziek vind ik moeilijk. Pop? Soul? Jazz? Wat maakt het ook uit: ze zong geweldig, pakte het publiek helemaal in en zag er bovendien erg schattig uit. Ik bleek overigens ook heel wat nummers onbewust toch te hebben opgepikt.

Lang geleden dat ik nog zo’n goed concert heb gezien!

Wat was jouw laatste concert? Een aanrader?

14 comments

 1. Leuk om lezen! Ik ben in haar albums gedoken toen ik ergens las dat je haar concert vorige maand moest missen.
  Leek me een heel fijne concertervaring en stonden er al niet zo veel concerten voor 2016 op de planning, dan was ik gisteren zeker ook van de partij.
  Ik heb erg genoten van U2 (uiteraard), maar ook van Sufjan Stevens (subliem) en Coeur de Pirate (beste interactie met publiek, ooit!).
  Volgend jaar zijn het allemaal concerten voor mijn man, benieuwd of de bands me live weten te overtuigen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie stem heeft ze! Ik had eerlijk gezegd nog niet van haar gehoord… maar nu ik het liedje hoor herken ik het wel!

  Het laatste concert dat ik bijwoonde was één in de Roma, een klassiek concert van de Filharmonie wat héél goed was! Ik hoor graag klassieke muziek…

  Vorige zomer ging ik naar Deus op de Lokerse Feesten. Zalig rock-zomeravondje… en in juni vergezelde ik mijn tienerdochter en mijn twee tienernichtjes naar One Direction 🙂 Niet echt mijn ding, maar iemand moest zich opofferen hé… Ik genoot meer van het feit dat mijn dochter en mijn nichtjes zich zo amuseerden dan van het concert zelf !!

  Dat waren mijn drie laatste concerten… héél verschillend, maar op zich allemaal mooie
  momenten!

  Groetjes, Kathleen

  Geliked door 1 persoon

 3. Oeps, ik kende haar helemaal niet. Dankjewel dus om mijn wereldje weer wat ruimer gemaakt te hebben. ’t Is inderdaad niet evident om er een genre op te plakken, maar we stoppen al genoeg dingen in hokjes, dus. 🙂
  Beste concert (Belgisch) ever was ongetwijfeld Daan, die in 2014 zijn Simple-tour in ’t Rivierenhof overdeed.
  Beste optreden (niet-Belgisch) ever vond ik Frank Turner, op PKP14. Mix van punk en folk en een ontembaar enthousiasme op het podium. (Florence + The Machine op Werchter 2015 kwam ook aardig in de buurt om hier op de eerste plaats te staan, net als Elbow, ook Werchter 2015)

  Like

 4. ik kende haar enkel van jouw vorige logje over dat gemiste concert.
  Het is niet echt iets waarvoor ik naar een optreden zou gaan, al klinkt het wel goed.
  Ik vind het sowieso altijd beter als je iemand live aan het werk ziet/hoort dan enkel van op de radio.
  Mijn laatste concert? Was Arsenal, in mijn eerste keer AB. Super meegevallen, een zaal waar ik beslist nog naartoe ga. Als het meevalt volgend jaar Zornik… 😉

  Like

 5. Mooie dragende stem ! Ik had haar naam al enkele keren voorbij zien komen in “Jazzism” het blad dat ik steeds koop maar ik had me er nog niet toe gezet om muziek van haar te beluisteren.. Dat ga ik nu zeker doen. Het laatste concert was Lenny Kravitz, eerder dit jaar. Een tegenvaller !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s