Kerstsongs # 2: Frank Sinatra

Een paar dagen geleden konden jullie het al lezen: deze maand ben ik op zoek naar de leukste kerstsongs. Daarvoor hoop ik ook van jullie originele suggesties te krijgen. Ik kreeg er al een aantal, en die komen zeker nog aan bod. Twee dagen geleden echter zou The Voice honderd zijn geworden. Een reden om hem zeker ook in dit kerstlijstje te vermelden.

Op You Tube vond ik enkele kerstliedjes die hij ooit gezongen heeft. Mijn voorkeur gaat uit naar “Have Yourself a Merry Little Christmas“. Het nummer werd in 1944 uitgebracht door Judy Garland en werd door veel artiesten gecoverd. Waaronder dus ook de grote Frank Sinatra. Een liedje dat de tand des tijds wonderwel doorstaan heeft.

Wordt Frank Sinatra terecht The Voice genoemd? Of nomineer jij daar graag iemand anders voor? 

21 comments

  1. Heel leuk liedje is dat inderdaad! Frank Sinatra The Voice… ik weet niet. Dat is een behoorlijk grote stempel. Wie het dan wel moet zijn weet ik ook niet. Hij is er zeker één van meerderen denk ik 🙂

    Like

  2. The Voice zou ik Sinatra geenszins noemen; er schitteren voorwaar prachtigere stemmen aan het muziekfirmament. Wel vond en vind ik zijn nummers vaak sfeervol dan wel pakkend.

    Like

  3. Niet voor niets “the Voice” die prachtige nummers (van anderen) heeft ingezongen. Trouwens, wat ik in vorige post hierover was vergeten te vermelden: de ultieme kerstplaat die er eigenlijk geen is, nl. Frankie Goes to Hollywood met “the Power of Love” 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s