Falderie en de apps op haar telefoon

slimste mens ter wereld, app, vier, smartphone

Ik lijk wellicht wat ouderwets: liever cash geld dan de bankkaart, een papieren agenda en geen digitale,… Toch ben ik wél fan van de smartphone. (Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik ooit riep “No way dat ik ooit met zo’n belachelijke smartphone ga werken. Ik wil niet altijd en overal bereikbaar zijn“)

Behalve voor Facebook, Instagram en Twitter maak ik weinig gebruik van apps. Maar soms – heel soms – download ik wel eens een spelletje dat me een paar dagen lang helemaal in de ban houdt.

Zo ben ik een tijd verslaafd geweest aan Candy Crush, een spel waar volgens mij nooit een einde aan komt. En ook 2048 hield me een tijdje in zijn greep.

Nu is het echter mijn zus die me weer naar zo’n gruwelijke spelletjesapp heeft geleid. Vol enthousiasme spelen we tegen elkaar in “De Slimste Mens Ter Wereld“. Het televisieprogramma bekijk ik maar heel sporadisch, maar met de app ben ik wel helemaal mee!

Spelen we eens tegen elkaar “De Slimste Mens Ter Wereld”? Of ken je een andere app die ik zéker eens moet proberen? (Of vind je het alleen maar tijdverspilling?)

29 comments

 1. Ik ben ook ouderwets, niks mis mee :-), maar ook ik ben verslaafd, maar niet aan spellekes,….ooit verslaafd geweest aan farmville dat ik het heb afgezworen, de slimste mens spelen onze kids,…en is best wel leuk!

  Like

 2. Wij zijn fervente kijkers van het programma op tv, maar de app heb ik nog niet. Ik denk dat ik het ook maar laat :-). Een paar jaar geleden liet ik mij ‘vangen’ door de app van Candy Crush op facebook en dat was een beetje te verslavend…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb net de slimste mens weer gedownload na het lezen van je blogpost 😀 anders speel ik nooit spelletjes op mijn smartphone: Instagram, FB, Twitter en Snapchat zijn de most used apps hier! 🙂

  Like

 4. De slimste mens heb ik ook eventjes gespeeld, maar na een tijdje wordt het toch saai. Ik vond wordfeud ook wel leuk om even te spelen, maar verder speel ik eigenlijk geen spelletjes op mijn telefoon. Ben blij dat ik nooit met candy crush begonnen ben hahah, zie de frustratie bij mijn vrienden vaak.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik kocht een jaar geleden een smartphone voor Mrs. B die nog een old-skool gsm had. Aanvankelijk,was ze tegen een smartphone, nu is het haar onontbeerlijke computer geworden :-). Zelf speel ik geen spelltjes op de smartphone, wegens eentje van het werk dat dan nog eens extra beveiligd is.

  Geliked door 2 people

 6. Wordfeud!!! Doen hé 🙂
  Ik doe ALLES op mijn iphone, tot wanhoop van B die dat niet begrijpt, zelfs mijn blogs worden er allemaal op geschreven 🙂

  Like

 7. In het begin van mijn smartphone zat ik er een beetje teveel op… 😉 Dat is nu al fel verminderd, ik heb ook de Wordfeud-periode gehad en doe nu af en toe nog eens mee met de Slimste Mens-app. Ik zoek je!

  Like

 8. Waar is de Candy Crush-tijd… gelukkig ver achter mij… uren heb ik daarop gespeeld! Nu wordt er geen enkel spelletje meer gespeeld… veel meer tijd voor andere dingen.
  De app van De Slimste Mens heb ik al eens zien passeren bij anderen… ik speel het liever samen met de kandidaten op tv 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. ik speel de slimste mens ook wel eens op de tablet, en wat minder op m’n smartphone.
  Ik vind het ergens wel jammer dat de app niet voor pc bestaat, want typen op zo’n miniscuul toetsenbord is toch veel minder handig. En hierdoor verlies je ook veel tijd in dit spel…

  Geliked door 1 persoon

 10. ik ontzie het mij ook om een agenda aan te maken in mijn gsm, gewoon schrijven is zoveel gemakkelijker! ik gebruik ook graag Whatsapp (chatprogramma via gsmnummers ofzoiets)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s