Koken met Falderie #1: Vegetarische Lasagne #failure

lasagne, koken, mislukt

Had ik me maar aan mijn voornemen van maart gehouden. Ik sprak jullie, lieve bloggers, toen aan met de vraag of jullie geen ideetjes voor gemakkelijke recepten voor me hadden. Handige tips voor leuke gerechtjes met mijn favoriete ingrediënten (lees: wortelen, kool of boontjes). Ik zou nooit overschakelen naar pizza, lasagne of spaghetti. Was ik maar consequent geweest…

Vorige week kreeg ik een heerlijke lasagne mee van de mama. Aangezien ik de laatste weken meer en liever aan het koken en bakken ben, kreeg ik het lumineuze idee om die lasagne zelf ook eens te proberen maken. Want zeg nu zelf: hoe moeilijk kan het zijn om een lasagne te maken? Toch moeilijk, zo bleek. Aanschouw bovenstaande foto en jullie zullen meteen opmerken dat de lasagne er iets te waterachtig uitziet.

Wat hebben we vandaag geleerd?

 • Als je alles zelf wil maken aan de lasagne ben je lang bezig. Echt lang. Té lang na een hele werkdag.
 • Recepten zijn niet alles: 1 kg spinazie is gewoon te veel.
 • Als je toch vlees wil doen bij een recept voor vegetarische lasagne, moet je misschien de hoeveelheid van alle ingrediënten  wat aanpassen. Anders heb je – wederom- te veel.
 • 1 kg spinazie wassen is echt niet evident. Want dat gaat niet in mijn vergiet. En 1 kg spinazie koken is ook niet evident. Want dat gaat niet in mijn kookpot.
 • Als je eigenlijk niet kan koken, moet je misschien niet zo krampachtig proberen het recept te volgen. Want wat exact bedoelen ze met een eetlepel? En aanbakken, betekent dat echt laten bakken, of…?
 • Spinazie geeft veel water af. Laat het water eruit lopen of duw het er desnoods uit. Maar-stop-geen-spinazie-zo-in-je-lasagne-want-dan-krijg-je-dit!!

Conclusie: spinazie is stom. Of misschien is Falderie eerder stom, dat kan natuurlijk ook. Al bij al viel de smaak van de lasagne nog mee. Maar een fotowedstrijd ga ik met dit baksel zeker niet winnen. Dit recept ga ik wellicht niet meer proberen, maar ik heb me intussen laten vertellen dat er ook een meer eenvoudige variant bestaat. Dat ga ik dan toch nog eens een kans geven.

Bij de volgende koken met Falderie hoop ik jullie een positiever verhaal te vertellen! Alle begin is moeilijk, nietwaar?!

Koken jullie op gevoel of volgen jullie liefst een duidelijk recept?

 

 

30 comments

 1. Je hebt er wel een grappige blogpost aan overgehouden 🙂 Als ik iets uitprobeer dan volg ik een recept maar ook altijd mijn eigen gevoel… Bakken, dat is iets anders dan probeer ik mij toch aan het recept te houden. Ik weet niet of 1kf spinazie te veel is, misschien gewoon wat langer laten uitlekken?

  Geliked door 1 persoon

 2. Nochtans moet dat wel lekker zijn, spinazie in lasagne! Ik stoof ‘m altijd tot hij slinkt (serieus, van 1 kg blijft niet veel meer over!) en dan laat ik het uitlekken.
  Zelf volg ik bijna nooit een recept, behalve als het gebak is, want dan zijn de juiste hoeveelheden / verhoudingen wel belangrijk…

  Geliked door 1 persoon

 3. Whahaha zo grappig geschreven! Ik ben alles behalve een kookwonder dus ik houd me altijd exact aan het recept anders mislukt het compleet. Lasagne heb ik trouwens nog nooit zelf gemaakt moet ik bekennen 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Als je niets probeert, kan er ook niets mislukken. Ik ben blij dat de smaak toch goed was! Volgend keer inderdaad een eenvoudiger recept. Je zus stuurt er een heel gemakkelijk door.

  Like

 5. Haha, zalig! Weet je wat ik doe? Ik gebruik gewoon diepvriesspinazie, die is tegenwoordig best lekker hoor. En minder werk. Die in handige brokjes vind ik het makkelijkste, je haalt gewoon uit de zak wat je nodig hebt. Komaan, probeer het nog maar eens, wedden dat het je wel zal lukken!

  Like

 6. ik volg altijd klakkeloos het recept want anders mislukt het ook gegarandeerd bij mij. Van spinazie weet ik enkel dat je veel nodig hebt om weinig over te houden 😀

  Like

 7. Ik doe beide (vooral bij bakken, is het volgen van een recept belangrijk).
  Bij Lieve hebben we geleerd dat een eetlepel een maateenheid is. Voor Kerst misschien eens van die echte maatlepels vragen? 🙂 Ik doe hier ook eerder gokwerk, ik geef het toe!
  Ik vind het er nochtans lekker uitzien. Van smaak zat het volgens mij wel goed?
  Tip voor verse spinazie: goed aanduwen in je vergiet en dan wat water uit de waterkoker over gieten. Ta-da!

  Like

 8. Ik heb ook al geleerd dat het ene recept het andere niet is, volgens mij zijn veel recepten geschreven zonder dat de auteur in kwestie het zelf uitgeprobeerd heeft 🙂
  Al doende leert men, zegt het spreekwoord, dus leer uit je fouten en probeer het nog een keer 🙂 Je kunt trouwens ook werken met diepvriesspinazie, veel makkelijker, wel eerst laten ontdooien voor je ze aan de lasagne toevoegt 🙂

  Like

 9. vrouwlief houdt zich meestal krampachtig bij een recept, ikzelf kook creatiever.
  Tja, groenten zoals spinazie en witloof laat je best uitlekken voordat je ze gebruikt in een recept. Maar door fouten leer je ook, Valerie… 😉

  Like

 10. oh ja, als ik nog een tip mag geven: zoals je zelf schrijft, het ene recept is het andere niet. De recepten in de Colruyt kookboeken zijn wél heel betrouwbaar, en vaak heel lekker!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s