Falderie presenteert u: de groene!

life
Zitten jullie op de beurs? Behalve een sporadische deelname aan de online beleggerskoers van een niet nader genoemde bank, heb ik me er nog niet aan gewaagd. Moest ik echter ooit mijn eerste stappen op de beurs zetten, is de kans groot dat ik aandelen koop van Coca-Cola. Want ik ben een échte believer. Als ik geloof heb in en vertrouwen voor één bedrijf, dan is het wel voor de Coca-Cola Company.

Ik schreef er eerder al over: hier en hier. Ik was een echte Cola addict. Ik heb mijn verslaving intussen onder controle. Maar een dag zonder Cola, is een dag niet geleefd. In mijn ideale dag komt gegarandeerd één blikje cola voor.

Tot voor kort zweerde ik bij één soort: de klassieker! De laatste weken begin ik echter meer en meer vreemd te gaan. Ik ontdekte namelijk de Coca-Cola Life, in de volksmond gekend als “de groene”. Deze Cola is gezoet met suiker en het tegenwoordig erg populaire stevia-extract. 33 % minder caloriën, iets gezonder maar nog altijd (bijna) even lekker als de klassieke rode Coca Cola.

Het advies van tante Falderie: probeer het eens!

Kennen jullie de nieuwe Coca-Cola Life al?

Deze post is er gekomen op eigen initiatief. Omdat ik leuke, nieuwe en lekkere dingen graag deel. Mocht Coca-Cola echter op zoek zijn naar een ambassadeur: I’m your man!

30 comments

 1. Nou. Ik ga mij hier niet inhouden: Coca-Cola is NIET gezond. Een kwart liter van deze “groene” variant bevat nog steeds 50% van de dagelijkse door de WHO aanbevolen hoeveelheid. Niet voor niets waarschuwen tal van gezondheidsorganisaties voor de schadelijke effecten van frisdranken. Sorry, niets voor mij dus 🙂

  Like

   1. Je hebt uiteraard gelijk. Ik beweer zeker niet dat het gezond is, wel iets gezonder dan de meest gesuikerde variant… 😉

    Wat zou het leven zijn als je niet eens af en toe mag zondigen? 😉

    Like

   2. Je hebt uiteraard gelijk, ik drink ook af en toe eens een glaasje alcohol. Mijn motto is: geniet, maar met mate. Maar ik krijg het van de “greenwashing” van sommige bedrijven… Consumenten zouden zich veel beter moeten informeren voor ze iets geloven, want iedereen loopt er zo in mee…

    Like

 2. Wat grappig dat je zo een enorme liefde hebt voor Coca Cola! Ik ken ”de groene” wel, maar drink het eigenlijk nooit. Cola light vind ik echt niet lekker, maar een normale bestel ik nog wel eens met uitgaan. Stiekem vind ik van die Cola in cafés het lekkerst waar het volgens mij gewoon een soort aanmaak limonade Cola is, maar die is zo lekker zoet. Een soort gesmolten Cola Calippo ijsje.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind gewone cola enorm lekker, maar het is zoooo mierezoet dat ik me achteraf precies altijd schuldig voel als ik dat gedronken heb. Als ik ooit aandelen zou kopen, dan zou het bij Colruyt zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb de groene ooit al eens geproefd en vind het echt niet lekker. Voor mij smaakt het te veel naar de cola light en die vind ik ook absoluut niet lekker. Geef mij maar de echte, en in het geval van een plotse aanval van schuldgevoel over de hoeveelheid suiker die ik binnenkrijg, durf ik eens een zero te drinken.

  Like

 5. In de zomer snak ik vaak naar een ijskoude cola. Helaas, pindakaas terwijl ik vroeger elke dag een flesje van 25cl dronk, kan ik er nu niet meer tegen dankzij mijn maagprobleem. Tegen zo goed als niks met prik eigenlijk en soms kan ik daar zo’n zin in hebben 😞. De groene nog nooit geprobeerd dus. Toen ik het nog kon drinken, was het ook enkel maar de echte en liefst in glazen flesjes van 25cl dan vond ik de smaak op z’n best!

  Like

  1. En als je de prik eruit laat? Dan heb je wel nog de heerlijke smaak van Cola over…
   Ik vind de glazen flesjes ook het beste, al drink ik meestal uit blik. De smaak in de plastieken flesjes vind ik het minst – maar misschien zit dat gewoon in mijn hoofd…

   Like

   1. Ik vind de smaak van tapcola het minst lekker en dat zit zeker niet in mijn hoofd. Dat van het verschil tussen flesjes en plastiek kan dan weer wel tussen m’n oren zitten :-). Zonder de prik vind ik het niet lekker. Ja ik ben een moeilijke ;-).

    Like

 6. Ik zweer bij de Cola Light! En dan liefst inderdaad een flesje van 25cl, daar blijft de prik het langst bewaard! Cola Life vind ik niet zo lekker, maar echte cola vind ik dan ook niet zo lekker.
  Al zal alles wel een soort van conditionering zijn:-D
  Maar soit, zolang er verschillende flessen cola op tafel staan (Zero, Light, Life en Regular, en waarom ook niet de Cherry?) ben ik content:-D

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s