As We Speak # 6

pata

Een nieuwe maand, een nieuwe As We Speak! Een nieuwe update uit het leven van Falderie:

 • Boeken: Lezen gaat weer goed. Ik lees terug graag – en veel. Omdat ik in de leesclub zit met allemaal toffe madammen, omdat ik af en toe een recensie schrijf voor een website (daarover later meer!) en omdat het weer boekenbeurs is. Voor de leesclub las ik Onvoorwaardelijk. In het openbaar probeer ik de cover stiekem een beetje gegeneerd af te dekken, omdat het echt wel pure chicklit is. (Waar uiteraard niets mis mee is!) Maar ik moet bekennen: hoewel ik me in een soort remake van Vijftig Tinten Grijs waande (zonder de SM), was ik voor het eerst in héél lange tijd heel eventjes echt ontroerd door een boek. Bizar. Erg bizar.
 • Sporten: Dat zit nog altijd in het slop. Mijn knie doet geen pijn meer, maar de discipline lijkt wel weg. En ik vind het nergens meer terug… Mijn voornemen: bij de volgende As We Speak moet ik terug aan het sporten zijn!
 • Eten: Een paar maanden geleden sprak ik het voornemen uit om een kookcursus te gaan volgen. Deze week zette ik een eerste stap in die richting. Met mijn lieve collega Kelly trok ik naar Rue de Surène voor een heuse Cookery Class. Het thema was Easy Fall Supper en ik ben echt buitengegaan met een fijn gevoel. Veel handige tips en uitleg van Lieve, sympathieke dames én de kennis om als onhandige kookkluns toch een heerlijk gerecht op tafel te toveren! (P.s.: Het eten dat we maakten zag er veel beter uit dan de foto doet vermoeden – waar kan ik een cursus “foto’s nemen met iPhone volgen”?)
 • Huishouden: Dát, lieve mensen, vind ik het meest gruwelijke woord ter wereld. Het doet me denken aan vrouwen die enkel wassen, plassen, koken en hun man zijn sloefen en gazet brengen. Maar bon, het huishouden ten huize Falderie dus. Ook daarin ben ik niet zo’n held. Sinds deze maand krijg ik echter hulp van mijn lieve Lambik. Ik vertel jullie later meer over hem, maar voorlopig hou ik hem nog even voor mezelf.
 • Televisie: Ik kijk niet zo heel veel televisie de laatste tijd. Wat ik wel altijd zie óf opneem is De Ridder. De Bunker is intussen afgelopen en wordt vanaf volgende week vervangen door The Team. Ik ben benieuwd! Gisteren heb ik ook even stiekem gepiept naar de finale van K3 zoekt K3. Ik had eventjes gehoopt dat met Demi een a-typische meisje zou worden gekozen voor K3, maar uiteindelijk werd het – vrij voorspelbaar – Marthe, Klaasje en Hanne. Benieuwd of de nieuwe K3 het mooie verhaal van Karen, Kristel en Kathleen Josje kan verder zetten!

Tijd ook voor jullie update! Hoe gaat het ermee?

14 comments

 1. Ik ben nu toch met de yoga via Youtube gestart gewoon om te zien of het ma al dan niet aanspreekt 🙂 De uitkomst van de nieuwe K3 was inderdaad voorspelbaar.

  Like

 2. Ik heb precies hetzelfde met sporten: ik heb een prachtfiets, nergens nog pijn en toch geraak ik niet in gang om eens een paar kilometertjes te trappen.

  Like

 3. Het is toch een discipline apart dat ‘foto’s nemen van je eten’ he. Ik kan ook nog wel een cursus gebruiken. Maar ik geloof zo dat het lekker was! En ‘Onvoorwaardelijk’ heb ik uit nieuwsgierigheid toch ook maar op mijn leeslijst gezet!

  Like

 4. Huishouden en sporten,…..je kan dat dus combineren hé :-),….en je moet gewoon even terug doorbijten en terug beginnen,……ga je snel de vruchten ervan plukken,……..

  Like

 5. Ben super blij dat je er iets aan gehad hebt! 🙂 Je hebt het echt super gedaan, hoor! De restjes werden hier trouwens gesmaakt. 🙂

  Lezen: moet ik ook meer doen. Er is al beterschap in zicht dus dat is wel ok!

  En die cursus smartphonefotografie? Hou mijn facebookpagina maar goed in de gaten. 🙂

  Like

 6. Wat een leuke rubriek! Ik hoop alvast met je mee dat het sporten weer uit het slop raakt! Hier ook begin dit jaar wat knie-troubles gehad, dan weer enkele maanden goed kunnen opbouwen op loopvlak en nu 2 hernia’s in mijn nek (zo voelt dat dus..). Behoorlijk frustrerend, hé..

  Die cookery class bij Lieve: daar moet ik toch echt eens werk van maken. Ik heb al vaker op het punt gestaan om eens te informeren, maar steeds kwam er iets tussen. Ik heb al zoveel lovende woorden gehoord dat het er zeker ooit eens zal van komen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s